IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R срещу Land Rover Defender Works V8 на пистата (ВИДЕО)

Обречен ли е всъдеходът срещу един от най-бързите хот-хечове на планетата

Honda Civic Type R срещу Land Rover Defender Works V8 на пистата (ВИДЕО)

Изданието Top Gear организира доста необичайно състезание, при което в ускорение на права се съревновават хот-хечът Honda Civic Type R и всъдеходът Land Rover Defender в юбилейната му версия Works V8.

Honda Civic Type R срещу Land Rover Defender Works V8 на пистата (ВИДЕО)

Новият Civic Type R е сред най-бързите модели с предно предаване на пазара в момента. Под капака му е поставен 2,0-литров двигател VTEC, който развива 320 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, а максималната скорост е 272 км/ч. В оборудването на модела влизат още 6-степенна механична скоростна кутия, адаптивно окачване и няколко режима на движение.

На свой ред Defender Works V8, който е произведен в чест на 70-годишнината на марката, разчита на 5,0-литров двигател с 405 к.с. и 515 Нм. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,6 секунди, но максималната скорост е 170 км/ч.

Версията Версия Works V8 има 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, при която превключването на предавки става за 200 милисекунди, както и система за задвижване на четирите колела с три диференциала.



Снимка и видео: Top Gear

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Фактически маслояд ( преди 5 години )
    1 час умрелия хондел за да стигне джипката
  • #3
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е какво е хондата едвам бие с тон по-тежка кола с неподредени за целта скорости и съпротивление на варел.Кое му е безмисленото на Дифендъра тва е един от най-добрите офроуд машини.бугарските *** нямат свършване.Цвилете коне цвилете.
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хондата си е Хонда!Теста е безсмислен, особено Лейн Ровъра е супер безсмислена кола, както и повечето немски СУВ, които не предлагат нищо повече от големи двигатели, гуми, като валяци ивисоки разходи, разходи на гориво над 20/100 и куп още други простотии. Този вид коли са с определено предназначение и то в никакъв случай не е да се състезават, дърпат и поставят времена на определени дистанции. Това би трябвало да са практични коли за хора, които се нуждаят от тях,а не да избиват комплекси.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво на Type-R-а, няма какво да се каже повече. Колата явно е много добре направена, но пък и цената и е добра.