IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Italdesign открехва завесата около създаването на уникалния автомобил

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

В YouTube канала на италианското студио Italdesign се появи видео, което показва процеса на създаване на уникалния суперавтомобил Nissan GT-R50, създаден в чест на 50-годишнината на компанията и на самия модел.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Видеото не само показва процеса по изработката, но и служителите на Italdesign, които ръчно правят оригиналния суперавтомобил, разказват за работата си. Както се знае, външността на юбилейния Nissan GT-R50 е създаден в дизайнерските центрове на японската марка, а италианците се занимат именно само със сглобяването.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

Специалният Nissan GT-R50 е построен на базата на модификация на Nismo. Суперавтомобилът стана по-дълъг и по-широк, а и малко по-нисък. Сменени са панелите на каросерията, поставени са нови фарове, оригинални дискове и активен заден спойлер. В радикално преработения интериор има въглерод, черна кожа и Alcantara. Колата е боядисана в сивия цвят Liquid Kinetic Gray, а някои елементи - в юбилейния златен нюанс Energetic Sigma Gold.

Вижте как се прави Nissan GT-R50 (ВИДЕО)

3,8-литровият битурбо V6 двигател, развиващ 600 коня, е станал още по-мощен - 720 к.с. и 780 Нм максимален въртящ момент. Инсталирани са нови турбокомпресори и интеркулери, сменени са коляновия вал, буталата, лагерите и много други.

Nissan GT-R50 е прототип, но Nissan и Italdesign обмислят възможност за ограничено производство на суперавтомобила - не повече от 50 бройки, всяка от които ще струва около 900 000 евро.



Снимки и видео: Italdesign
 

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рено може да са масовка, но са много далече от качеството на Хонда. Отделно човек, който кара Хонда никога няма да си вземе Рено.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рено както са ги подкарали дръпнатите оризовки и Хонда ще купят скоро!
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 5 години )
    Пълен провал си пич!Рено е гигант,не като маслоядите от ***
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до EVO MR IX ( преди 5 години )
    щото Митсубиши е пичкосано от рено! и вместо 3 диаманта сега са 3 фички на едно място ...
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Илиев555 ( преди 5 години )
    Старата супра знаете за какво иде реч , там моторчето носи 1000плюс без никакви проблеми с е д на дума чудовищен двигател и страхотна кола и така гтр е със същия статут като посочената супра .
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За *** от Люлин със заплата 800 лв. цената естествено не е символична за тунинга. Сравнена обаче с коли от същият клас цената на тунинга е символична. И най-важното е, че търпи на тунинг, а не както много издържат на няколко дърпания на 400 м. и моторетката им гръмва, като пуканка.За тези неща се поинтересувайте малко. Питайте тунери, гледайте западни форуми за тунинг и ще разберете защо Годзила е толкова желан автомобил от всички,които разбират и имат бензин в кръвта.
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересното е че, Италдизайн е собственост на Ауди/Ламборгини които увеличиха обема на работа и имат свободата да работят и по външни поръчки.
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Kuga ( преди 5 години )
    Тининг на символична цена?!
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха, тунинга им бил на символична цена. Цената на тунинга надхвърля цената на автомонила за мощности от 1000+ к.с. Преправят блокове, слагат огромни турбуини, сменят скоростната кутия и цялото задвижване.
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За техниката е произведение на техническото изкуство. Жестока кола във всяко отношение.Ноне, ако искаш си правиш тунинг, ако искаш не правиш. Никой не те кара. Базовата Годзила е на отлична цена за това, което предлага. Няма друга кола на света с такива характеристики и цена.На символична цена правиш зверски силов тутинг и се изстрелваш във висшата лига при най-бързите. И това е че е направена така, че носи на тунинг много. 1000 к.с. отгоре не са проблем.Кой друг го може?