IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Крос-купето Fastback ще излезе първо на пазара в Южна Америка

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Италианската компания Fiat е поредният производител, който се насочва към сегмента на купеобразните кросоувъри. На аватосалона в Сао Пауло (Бразилия) местното представителство на марката представи концептуалния Fiat Fastback, който през 2020 г. ще се превърне в сериен модел.

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Досега подобни автомобили предлага единствено производителите на премиум-модели. Сегментът беше създаден от BMW с X6, а Mercedes-Benz отговори със своето GLE Coupe. Те бяха последвани и от други модели на двете марки, като в битката се включи и Audi.

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Постепенно обаче и масовите марки започнаха да навлизат в този клас. През лятото Renault представи соя Arkana, а през есента дебютира и Skoda Kodiaq GT. Сега идва ред на Fiat, който също иска да си проба силите. Неговият Fastback донякъде напомня пикапа Fiat Toro, който на свой ред е изграден на платформата на кросоувъра Fiat 500X.

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Концептуалният модел има камери вместо стандартни огледала, липсват и дръжки на вратите. При серийната версия обаче тези елементи вероятно ще отпаднат и ще бъдат заменени с традиционните. В салона италианците залагат на няколко тъч-скрийна и проекционен дисплей, но вероятно нещата ще бъдат опростени при варианта, който ще се появи на пазара.

Fiat също направи конкурент на BMW X6

Засега липсва яснота за двигателите, на които ще разчита крос-купето. Очаква се те да дойдат от пикапа Toro. Това ще бъдат EtorQ 1.8 Flex (140 к.с.), който работи на биотенол и бензин. Той се съчетава с 6-степенна автоматична скоростна кутия Aisin. Има и версия с 2,0-литров турбодизел MultiJet II (170 к.с.) с 6-степенна механична трансмисия или с 9-степенен „автомат” ZF. Задвижването може да бъде както предно, така и към четирите колела.

Снимки: Fiat

Тагове: fiat toro fastback
0 от 500