IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M8 е на финалната права

Компанията потвърди излизането на още две версии на модела

Новото BMW M8 е на финалната права

Спортното подразделение на BMW - M GmbH, прави последни приготовления за начало на производство най-мощната версия на новия флагман на марката – 8-Series. Прототип на модела се тества усилено на пистата „Ещорил” в Португалия.

Новото BMW M8 е на финалната права

От BMW разкриват, че средният разход на гориво при бъдещото спортно купе ще бъде 10,8-10,7 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 ще бъдат 246-243 г/км. Под капака на автомобила е поставен 4,4-литров V8 двигател с две турбини, който развива мощност от 600 к.с.

Благодарение на използването на олекотени материали в конструкцията, новото 8-Series е с оптимизирано тегло, нисък център на тежесна и идеално разпределение на тежестта между двете оси. Спортната версия има различно окачване, разработено от M GmbH, както и нови настройки на кормилно управление.

Новото BMW M8 е на финалната права

Купето е оборудвано и със система за задвижване на четирите колела M xDrive, при която мощността се подава с предимство към задната ос. Съответно в оборудването на автомобила е включен и режим 2WD, прие чието активиране M8 сe превръща в машина със задно предаване.

От BMW потвърдиха и нещо, за което се говори усилено през последните месеци. През 2019 г. на пазара ще се появят М-версия на още две модификация на новото 8-Series. Първо ще се появи M8-кабриолет, а след него и M8 Gran Coupe.

Новото BMW M8 е на финалната права

Снимки: BMW

Тагове: m gmbh bmw 8-series
0 от 500