IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen направи 5-метров пикап

В основата на концептуалният Tarok е кросоувърът Tiguan

Volkswagen направи 5-метров пикап

Компанията Volkswagen представи на автосалона в Сао Пауло (Бразилия) концептуална версия на пикапа си Tarok. Серийният вариант на модела ще се появи на местния пазар през 2020 г., а след това ще започне да се продава и в други държави.

Volkswagen направи 5-метров пикап

Засега е известно само, че Tarok е построен на платформата MQB, която е в основата на VW Tiguan. За пикапа е използвана удължената версия на шасито, на която е изградена версията Tiguan Allspace.

Volkswagen направи 5-метров пикап

Прототипът е оборудван с 1,4-литров бензинов турбомотор с мощност 150 к.с., който може да работи на етанол. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична – същата като на VW T-Cross за Южна Америка. Серийният модел ще получи и 2,0-литров дизел със 150 к.с.

Volkswagen направи 5-метров пикап

Една от особеностите на дълги 5 метра автомобил е сваляща се задна част на кабината, благодарение на което може да се увеличи пространството в товарната част. Товароподемността на пикапа е 1 тон, а в оборудването на машината влиза и изцяло цифров приборен панел с мултимедийна система с тъч-скрийн.

Volkswagen направи 5-метров пикап

От компанията обещават на по-късен етап да дадат още подробности за VW Tarok, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила.

Volkswagen направи 5-метров пикап

Снимки: Volkswagen

Тагове: tiguan volkswagen tarok
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ганчовец ( преди 5 години )
    нуево шмаТарок
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оставете двигателите. Те и без това са си подигравка и са доказани маслояди щом са на ВАГ.То си е жива подигравка тези изобщо да се мъчат да правят пикапи.С тяхното кашкавалено окачване и смешно 4х4 са само за майки с деца, които да ги водят до детската градина и да ходят да пазаруват нещо за ядене от магазина. За друго НЕ СТАВАТ! ДОКАЗАНО!Познат си взе Шматарок и сега си бие главата с него. Земеделски производител е. Кара го по черни пътища и ниви и колата непрекъснато е в бокса. Срамота!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Цялата автомобилна индустрия залитна по тези малолитражки А специално за този пикап с посочените двигатели е жива подигравка
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    топчо с Ъ ( преди 5 години )
    1.6 моно инжекция що не му сложат...бах ва в еколозите, газова уредба на 2.0 турбо с 200 коня е минимума за тоя кютук