IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla ще бъде в космически стил

Илон Мъск обещава пробег до 800 км

Пикапът на Tesla ще бъде в космически стил

Електрическият пикап на Tesla Motors ще получи футуристичен дизайн в стила „киберпънк”. Това разкри в интервю за изданието Recode шефът на американския производител на електромобили Илон Мъск.

Пикапът на Tesla ще бъде в космически стил

„Не мога да дам подробности, но все пак ще кажа, че това е футуристичен автомобил от вселената във фирма „Блейд Рънър”. Той ще бъде невероятен и потресаващ. Моето сърце спира само при мисълта за него”, обясни Мъск.

Шефът на Tesla допълни, че пикапът ще бъде с големи размери и ще разполага с 6 места. Пробегът на новия модел на Tesla с едно зареждане ще варира от 650 до 800 км в зависимост от модификацията.

Мъск потвърди, че в базовия си вариант пикапът ще има два електромотора със „безумно висок въртящ момент”, както и система за задвижване на четирите колела. Автомобилът още в най-ниското ниво на оборудване ще получи адаптивно пневматично окачване, които ще променя настройките си в зависимост от натоварването.

Освен това машината ще разполага с фирмената система за полуавтономно управление Autopilot, както и с функция за изцяло автоматично паркиране и със система за кръгово наблюдение. Пикапът трябва да излезе през 2020 г., като преди него Tesla ще предложи и компактен кросоувър – Model Y.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    carpe_diem - ТОВА ГО ЗНЕМА има ли вече реални резултатиПримерно в Лондон по чист ли е въздуха от преди ??
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Има бум на ел коли и ръстът е почти двоен всяка година спрямо предишната, но в световен мащаб все още продажбите са в рамките на 1-2%.И да, има подобрение в Норвегия и в Калифорния например, където се продават много електрички.Както и в Китай, където вече бълват хиляди ел автобуси, докато у нас купуваме дизелови.Но като цяло все още и ДВГ колите се увеличават, но ръстът в проценти на електричките е по-голям...По-точен отговор няма да намериш ;)
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз точно за това питамСлед този "бум" на продажби на ел. коли вече трябва да има и последствия , спад на консумация на петрол и по чист въздух.Но май нищо от тези две неща не се случва
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    teslasox ( преди 5 години )
    всичко което е Илон Мъск мейд ит е направено да ти вземе парите!
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Охооо при толкова минуси и нито един отговор разбирам че отговорите на въпросите са ми отрицателни ХА ХА ХА
  • #1
    3 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След тръбенето за увеличаване на продажбите на ел. коли МОЛЯ някой ако има данни дали е спаднало потреблението на петрол и дали има данни за нивата на замърсяване да ми даде да се запозная .... че май ефект от тия ел. коли е нулев