IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разпродадени на зелено (Част II)

Дори позабравени марки като TVR успяха да го сторят

Разпродадени на зелено (Част II)

Вчера ви представихме сериозна група хиперавтомобили, които бяха разпродадени на зелено въпреки смущаващо високата си цена. Те обаче далеч не са единствените. Други марки също успяха да приложат тази политика, която им позволи да продадат най-скъпите си творения далеч преди те да стигнат до пазара.

Ето ви още 5 примера:

Aston Martin Valkyrie

Разпродадени на зелено (Част II)

В началото името на проекта беше AM-RB001, а след това се появи доста по-търговското название Valkyrie, като хиперавтомобилът е резултат от съвместната работа на Aston Martin и тима от Формула 1 Red Bull, като дизайнът е на най-успешния създател на болиди в световния шампионат Ейдриън Нюи.

Valkyrie ще е един от най-бързите серийни автомобили, като от Red Bull обещават динамични качества като на кола от Формула 1. Задвижването е поверено на 6,5-литров V12 мотор на Cosworth, който работи с хибридна система KERS, идваща от Rimac, а общата мощност на задвижващата система е 1130 конски сили.

Производствената серия е сравнително голяма – 150 коли, всяка една от тях е на цена 3,2 милиона долара и естествено, всички бяха предварително разпродадени.

Mercedes-AMG One

Разпродадени на зелено (Част II)

Project One на AMG стана просто One, но си остава най-сериозният съперник на Valkyrie, като тук световните шампиони във Формула 1 Mercedes щедро използват победните си технологии. Задвижването отново е хибридно, а двигателят е дериват на 1,6-литровия V6 турбо мотор от болида W07.

Мощността на хибридната система е 1231 конски сили, но колко други компании могат да се похвалят, че предлагат кола с двигател от Формула 1?

Плановете са да бъдат произведени 275 бройки, като това трябва да стане между 2020 и 2021. На цена от 2,72 милиона долара за брой, всички коли са разпродадени. Въпреки огромния интерес, от Mercedes заявиха, че да са запазят ексклузивността на One, няма да има увеличаване на производствената серия.

McLaren Senna

Разпродадени на зелено (Част II)

Тук не сме на нивото на Speedtail, но резултатът е впечатляващ, като идеята е, че McLaren предлага най-добрият автомобил за писта или тракдей, който обаче може да се кара и по обществените пътища. Най-общо Senna е базиран на 720S, двигателят е 4-литров V8 с две турбини и мощност 789 конски сили, задвижва задните колела, а колата има изключително ефективно окачване и впечатляващо аеродинамично притискане.

Колата е кръстена на легендата Айртон Сена, ще бъдат произведени 500 бройки, като всички са били продадени още преди представянето на автомобила.

Ford GT


Разпродадени на зелено (Част II)

Ford оповести идването на новия GT точно преди 50-ата годишнина от победата на компанията в Льо Ман. Плюс допълнението, че GT ще има и състезателна версия, която се представя успешно в GT надпреварите на най-високо ниво. През 2015 производствената серия беше едва 100 коли, като изборът на клиенти се оказа много по-близо до инквизицията, отколкото до търговските сделки.

След това беше потвърдено за още 350 коли, които обаче също се изпариха. V6 двигателят е разположен пред задния мост, има две турбини и мощност 647 конски сили и GT е новата гордост на американското автомобилостроене.

TVR Griffith Launch Edition


Разпродадени на зелено (Част II)

Британският производител на суперспортни автомобили TVR танцува на ръба на оцеляването в последните 20 години. Но миналата година беше представен нов модел, който да отбележи съживяването на марката. Шасито е от фиброкарбон, моторът е доработен от Cosworth V8 агрегат на Ford, а колата носи почерка на Гордън Мъри. Мощността е 480 конски сили и се ускорява от 0 до 96 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Възраждането на британската легенда беше посрещнато радушно и 500-те бройки от серията Launch Edition бяха разпродадени за 6 седмици, като това стана месеци преди представянето на колата.

0 от 500