IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата KIA Soul ще получи задвижване 4x4

Електрическата версия на модела ще има пробег от 480 км

Новата KIA Soul ще получи задвижване 4x4

Компанията KIA продължава работа над третото поколение над модела Soul, като не е изключено неговият дебют да се състои на автосалона в Лос Анжелис в края на месеца, а производството ще стартира в средата на 2019 г.

Новата KIA Soul ще получи задвижване 4x4

На външен вид бъдещият Soul ще се отличава от предшественика си по напълно новата главна оптика, включваща нови фарове, дневни светлини и фарове срещу мъгла. Ще бъдат преработени предната броня и решетката на радиатора, а задните светлини ще получат формата на бумеранг.

В салона ще бъдат поставени по-качествени материали, включително елементи, имитиращи скъпоценни камъни. Ще има нови кожен волан и информационно-развлекателна система, както и изцяло цифров приборен панел.

Третото поколение на автомобила е построено на платформата B-SUV, която е съвместна разработка на Hyundai и KIA. Тя позволява конструкцията на машината да бъде още по-здрава. Освен това Soul ще получи и системата за задвижване на четирите колела от Hyundai Kona.

Моделът ще запази сегашните си двигатели с обем 1,6 и 2,0 литра. Базовият вариант ще разчита на 1,6-литров мотор със 124 или 132 к.с., като той ще има и турбо-версия с 204 к.с. При 2,0-литровия агрегат мощността е 150 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична или автомат със същия брой предавки.

Главната новост при модела обаче си остава електрическата версия – Soul EV, която ще увеличи значително пробега. Твърди се, че новия Soul ще получи същата батерия с капацитет 64 кВт/ч, която е предлага и при по-големия Hyundai Kona. Това ще позволи пробегът с едно зареждане от сегашните 180 км да бъде увеличен до 480 км.

Снимка: KIA
 

Тагове: kia soul soul ev
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ние имаме 2 Кии, Спортидж и Соренто. И въобще няма никакво превъртане на колела. Катери си стръмни улици със сняг през зимата без проблеми. От сервиза им определено не сме доволни и най-вероятно 3-та кола от тях няма да се купи, но колите за цената си са ОК. Ти плюеш по марката на база твоя комшия така ли, нямаш тяхна кола 4х4?
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има, има...Когато системата ти е направена левашки и прехвърля въртящ момент където НЕ трябва, задействат се системите за стабилизация и се отнема мощност на някои колелета точно където трябва да е има се получава автомобил, като Киа, който е 4х4, но има по лоша проходимост от кола с предно. Върти гуми на място и не помръдва. С няколко автомобила на мярката се случва и гумите са зимни, а не летни. Като падне първия сняг ще снимам клип с колата на комшията да видиш за какво става на въпрос.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    няма предно или задно по-добро от 4Х4! другото са БГ-градски легенди или летни гуми в снега ...
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-добре да не е 4х4 че е голяма мъка. От към проходимост моделите са им под всякаква критика. На лек наклон и малко сняг,където колите с предно минават,техните с 4х4 не могат. Голяма трагедия са.