IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW може да остави новото M3 с ръчни скорости

Баварците обмислят поставянето на 4х4 на култовия модел

BMW може да остави новото M3 с ръчни скорости

На автосалона в Париж през есента компанията BMW представи изцяло новото поколение на популярния си седан 3-Series, чиито продажби ще стартират през пролетта на 2019 г. Заедно с това, баварците продължават разработката на неговата „напомпана” версия M3, като прототип на модела се тества на „Нюрбургринг”.

BMW може да остави новото M3 с ръчни скорости

Според информация на изданието Motor1, което публикува снимки от изпитанията, в BMW обмислят възможността да оставят на бъдещото M3 (G20) механичната скоростна кутия, което със сигурност ще зарадва феновете на модела. Така M3 ще бъде един от малкото седани с ръчни скорости на пазара, за разлика от конкурентите си Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio или Audi S5, които се отказаха вече от тях.

Освен това, в компанията обсъждат, дали си струва новото BMW M3 да запази класическото си задвижване – към задната мост, или то да получи система за задвижване на четирите колела, както това стана при по-големия модел – BMW M5.

BMW може да остави новото M3 с ръчни скорости

Във всички случаи, новото поколение на M3 ще получи двигател с мощност от около 500 к.с. Това ще бъде 3,0-литров редови мотор с 6 цилиндъра и 2 турбини, като той ще се поставя и на модели Х3 М и Х4 М. Новият агрегат заменя мотора S55, който развива 450 к.с.

Дебютът на новото BMW M3 вероятно ще се състои на автосалона в Женева през пролетта. Стартът на продажбите на спортния седан е планиран за началото на 2019 г.

Снимки: Motor1

 

Тагове: bmw m3
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    А бе искам само да попитам на кой му пука за тоя т.ъп автомобил БМВ м3 кой му пука за това недоразумение.Ако щат да му сложат скоростният лост кат на Вартбург зад волана.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До по-долния ( преди 5 години )
    дедо ми та подкрепи с: тъй ва!а прадедо ми с: тъй-тъй момче!тъй ги шпорихме на задно с ръчка още през 50-те години на миналия век!
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    при това положение ( преди 5 години )
    (без X drive като М5 и ръчка) може и въобще да не го произвеждат ...
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Аз лично не виждам никакъв кеф да караш такава кола автоматик.По-старите колеги предполагам ще ме подкрепят.