IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на Audi излезе на свобода

Руперт Щадлер беше в ареста от месец юни

Бившият шеф на Audi излезе на свобода

Бившият шеф на Audi Руперт Щадлер е бил освободен от ареста от съда в Мюнхен, съобщи агенция Reuters. Но разследването срещу него продължава, уточняват от съда, тъй като най-вероятно той ще отиде на съд за участието му в развитието на „Дизелгейт” на Volkswagen в Германия.

Бившият шеф на Audi излезе на свобода

Обвинението срещу Щадлер е, че е знаел предварително за проблемите на дизеловите мотори на германския гигант, но е покрил информацията и е одобрил рекламна кампания, съдържаща невярна информация. Щадлер беше арестуван през юни 2018 и веднага се озова в ареста в град Аугсбург, южна Германия.

През октомври надзорния съвет на Volkswagen Group реши да уволни Щадлер, като мотивите бяха, че тъй като е зад решетките, топмениджърът не може да изпълнява служебните си задължения. После стана ясно, че компанията и адвокатите на Щадлер са стигнали до споразумение за доброволно напускане.

Сега задълженията на главен изпълнителен директор на Audi изпълнява холандецът Брам Шот, който преди това беше начело на отдела за продажби и маркетинг.

Според неофициални прогнози в VW Group, от 1 януари 2019 начело на Audi ще застане Маркус Дюсман, който сега е един от топшефовете на BMW.

Тагове: audi
0 от 500