IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще пусне градски пикап и конкурент на Jeep Renegade

Двата модела на германската марка ще се появят на пазара през 2020 г.

Volkswagen ще пусне градски пикап и конкурент на Jeep Renegade

Компанията Volkswagen показа първа скица на изцяло нов модел – пикап с компактни размери, чиято премиера ще се състои на 6 ноември. Едновременно с това германският производител потвърди и разработката на нов SUV, който ще трябва да се конкурира с Jeep Renegade и Honda HR-V.

Volkswagen ще пусне градски пикап и конкурент на Jeep Renegade

От Volkswagen не съобщиха как ще се казва новия им „градски пикап”, който ще бъде показан на автосалона в Сао Пауло (Бразилия). Единствено беше уточнено, че моделът съчетава най-добрите качества на всъдеходите и пикапите, като разполага с „мултифункционална зона за товар”, която може да бъде увеличена след сваляне на задния панел на автомобила.

Уточнявава се още, че пикапът е предназначен за градовете, като компактните му размери го правят удобен за подобни условия. Той ще бъде изграден на платформата MQB, но ще бъде с по-малки размери от тези на Amarok. Производството му ще стартира през 2020 г., като основният пазар ще бъде Латинска Америка.

Volkswagen ще пусне градски пикап и конкурент на Jeep Renegade

За Северна Америка пък Volkswagen готви компактен кросоувър. Германците не предлагат на този континент представения съвсем наскоро T-Cross (на снимката), както и малко по-големия T-Roc. В компанията обаче са впечатлени от ръста на пазара на автомобили от този клас в Щатите, където само през 2017 г. един от конкурентите – Jeep, е продал над 100 000 бройки от модела си Renegade.

В момента най-евтиният SUV на Volkswagen в Щатите е Tiguan, който струва около 25 000 долара. Немците искат да предложат и модел с по-малки размери, който ще използва платформата MQB, като си съперничи не само с Renegade, но и с Honda HR-V. Новият кросоувър ще излезе на пазара през 2020 г., като цената му ще бъде около 20 000 долара.

Снимки: Volkswagen

Тагове: suv volksawgen
0 от 500