IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Страшна гледка: Audi R8 разцепен на две

Шофьорът е оцелял, катастрофата станала на дъжд в събота сутрин

Страшна гледка: Audi R8 разцепен на две

През уикенда медиите в Италия и Австрия публикуваха ужасяващи снимки от автомобилна катастрофа, при който Audi R8 се е разцепил на две при удара. Това отново повдигна въпроса за безопасността на борда на суперавтомобилите, които предлагат компаниите, особено когато става въпрос за модели с двигател, разположен пред задния мост.

Страшна гледка: Audi R8 разцепен на две

Основната информация за инцидента идва от един от пожарникарите, участвал в разчистването на пътя и обезопасяването на катастрофиралия автомобил. Ударът е станал в събота сутринта на мокър път, близо до границата на Италия с Австрия. Водачът на спортния автомобил с мощност 600 конски сили е ударил VW Transporter, след това са дошли и няколко удара в скалите и мантинелата, като на финала R8-цата се е разцепила на две.

Страшна гледка: Audi R8 разцепен на две

Според непотвърдена информация, водачът на Audi-то е оцелял, а след това са били необходими два часа, за да отворят отново пътя за движение. Няколко анализатори обясниха, че автомобилните компании са наясно с това, че колите със средноразположен двигател могат да бъдат много опасни, особено когато става въпрос за модели с мощност 600 конски сили като R8.

Страшна гледка: Audi R8 разцепен на две

Затова и при тях се прилагат много по-сериозни мерки за безопасност, основно при защитата на пасажерите в купето, където защитата откъм мотора е на много високо ниво.

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Доше, това наистина не е каква да е кола, това е Ауди и затова водачът е оцелял. Ако беше твоя Цивик при такъв удар щеше да изглеждаш като жив вътре!
  • #5
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Нормално, алуди все пак не е кола!
  • #4
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Автомедия, спрете да преписвате статии без да влагате грам мисъл! Излагате се за пореден път! Тези автомобили са НАРОЧНО направени да се разцепят при удар по средата. Идеята е пътническата клетка да остане непокътната! Двете части на колата са събрани с болтове, които са проектирани да се късат при определено съпротивление!
  • #3
    18 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Точно там се съединяват двете части на шасито, до колкото си спомням при Ламборгини беше с осем болта, едва ли е по-различно и на Р8. Нормално е и там да се разпадне. Важното е, че водача е незасегнат.
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Виждали сме го с Ламборгинита и Ферарита. Въпросът е, че кокпитът е здрав тъй като на тези автомобили е подсилен, често е цял елемент(клетка) към която се закрепя останалата конструкция на автомобила. Иначе този е карал с огромна скорост на мокро и е извадил късмет
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нищо му няма. Просто е двуколка. Слага двигателя отпред и готово.