IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън взе пета световна титла

4-ото място в Мексико короняса Люис, Верстапен спечели срещу Ferrari

Хамилтън взе пета световна титла

Четвъртото място на Люис Хамилтън в Гран при на Мексико се оказа напълно достатъчно, за да му осигури петата световна титла във Формула 1 две състезания преди края на сезон 2018.

Хамилтън взе пета световна титла

Британецът става едва третият пилот, спечелил пет титли, като преди него са постигнали Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, като германецът има общо 7.

Макс Верстапен доминира в състезанието в Мексико Сити, след като взе старта на съотборника си Дениъл Рикардо, който беше изпреварен и от Хамилтън, а след това холандецът контролира хода на цялото състезание, в което колите на Red Bull отново работиха най-добре с гумите в сравнение с Ferrari и Mercedes.

Хамилтън имаше проблеми с гумите още от началото и започна да изостава, а както в Гран при на САЩ смяната на сликовете не му помогна и на финала той беше последният, който не беше затворен с една обиколка или повече от Верстапен.

Red Bull пропусна шанса си да се бори за двойна победа след отпадането на Дениъл Рикардо, който стартира пръв, но във второ поредно състезание спря заради повреда. Заедно с Макс на подиума се качиха Себастиан Фетел и Кими Райконен, а Топ 6 допълниха Валтери Ботас и Нико Хюлкенберг.

Класиране в Гран при на Мексико:
1. Макс Верстапен, Red Bull 71 об.
2. Себастиан Фетел, Ferrari +17,316 сек
3. Кими Райконен, Ferrari +49,914 сек
4. Люис Хамилтън, Mercedes +1.18,738 мин
5. Валтери Ботас, Mercedes + 1 об
6. Нико Хюлкенберг, Renault + 1 об
7. Шарл Льоклер, Sauber + 1 об
8. Щофел Вандоорн, McLaren + 2 об
9. Маркус Ериксон, Sauber + 2 об
10. Пиер Гасли, Toro Rosso + 2 об и др.

Тагове: mercedes ferrari red bull
0 от 500