IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-страховитите автомобили

Някои от тях могат да ви накарат да свиете встрани от пътя

Най-страховитите автомобили

Забелязали ли сте някога, че някои автомобили изглеждат малко зловещо, сякаш плашат онези около вас с външния си вид и злобната си "усмивка" на предницата?Гладките стрелообразни форми на някои от тях приличат на огромно оръжие, а други, като праисторически хипопотами са готови да прегазят всеки, който им излезе на пътя. И всеки от тях си има свой уникален израз на "муцуната" - понякога намръщен, друг път направо зъл. Като нищо могат да уплашат децата по време на Хелоуин.

Phantom Corsair

Най-страховитите автомобили

Тази грозна кръстоска между дълбоководна мурена и подводницата всъщност е 6-местният концепт Phantom Corsair, създаден през 1938 г. Ако в тъмнината зърнете това чудовище в огледалото за обратно виждане, може би ще си помислите, че сте се озовали в тъмните океански води, където ри гонят огромни чудовища и пирати.

Lamborghini Veneno

Най-страховитите автомобили

Предницата на италианския суперавтомобил Lamborghini Veneno невероятно прилича на мрачното "лице" на приказния трансформър от комиксите Робокар. Включените фарове само засилват този ефект - изглежда, че колата ви пробива с очи, запалени от ядрен реактор. Междудругото, задната част на този автомобил по-скопо прилича на Дарт Вейдър.

Най-страховитите автомобили

Mercedes-Benz SSK Trossi Roadster

Най-страховитите автомобили

Този спортен автомобил с компресорен двигател на Mercedes-Benz, се нарича Mercedes-Benz SSK Trossi Roadster. Произвежда се в периода 1927-1933 г. И въпреки че това е един от първите автомобили в света, в които луксът и комфортът са комбинирани със спортната мощ, той е както страшен, така и доста атрактивен на външен вид.

Ferrari 612 Can Am

Най-страховитите автомобили

Всъщност, много модели на Ferrari изглеждат зловещо в огледалото за обратно виждане. Но това "нещо", наречено Ferrari 612 Can Am, създава усещането, че е излязло от филма Death Race. Трудно е човек да не обърне поглед след такова превозно средство - първо, поради необикновената му рядкост и, второ, от страх да не бъде вдигнат във въздуха от такова клиновидно моторизирано оръжие.

Buick Super и Holden Efijy

Най-страховитите автомобили

Какво може да е по-американско от Buick? А освен това и с такава разтеглена "усмивка". Като добавите към нея и "изпъкналите очи", автомобилът започва да ви напомня на някой огромен кашалот или зло чудовище от филм като "Мъже в черно".

Най-страховитите автомобили

Австралийският Holden Efijy пък може дори да бъде наречен красив с някаква си хипопотамска естетика. Мускулест и голям той сякаш показва всичките си зъби, за да се страхуват от него.

Zenvo ST1 и Сhevrolet Сamaro ZL1

Най-страховитите автомобили

Много суперавтомобили "гледат" лошо. Вероятно създателите им вярват, че след като видят намръщения им "поглед" в огледалото за обратно виждане, всички шофьори веднага ще свитя встрани, за да ги пропуснат.

Най-страховитите автомобили

Може би най-мрачните и намръщени съвременни автомобили в днешно време са датският модел Zenvo ST1 и американският Сhevrolet Сamaro ZL1, който сякаш "гледа изпод вежди".

IAT Kalman

Най-страховитите автомобили

Това е може би най-страховитият всъдеход - IAT Kalman. Китайското творение е създадено през 2016 г. и показан за първи път на автосалона в Пекин. Наподобяващ бомбардировача F-117 Nighthawk, този SUV е ужасяващ за някой, но невероятно стилен за други. Накратко, мненията за неговия дизайн са коренно различни. Но ако някога се случи да го видите на живо, не забравяйте, че най-лошото нещо в тази кола не е външния й вид, а цената - точно 2 млн. долара.

0 от 500