IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes се отказва от Smart

Германците ще правят конкурент на Audi A1 и Mini

Mercedes се отказва от Smart

Светът вероятно ще се лиши от симпатичния, според някои, Smart, съобщава Automobile Magazine. Изданието посочва, че германският производител Mercedes напълно ще се откаже от бранда. Заедно с това и Renault ще се оттегли от партньорството си с Daimler, след като Smart ForFour и френското Twingo достигнат края на жизнения си цикъл.

Mercedes се отказва от Smart

Още през 2010 г. Renault и Daimler започнаха съвместно да създават единна платформа за малки градски автомобири. След това, второто поколение на Smart ForFour и третата генерация на Twingo започнаха да се произвеждат в един и същ завод - в Ново Место, Словения.

Mercedes се очаква да закрие бранда Smart до 2026 г., но, както се посочва в статията, компанията има бъдеще в този сегмент. Работата е това, че под ръководството на новия изпълнителен директор Ола Калениус Daimler вероятно ще реши да пусне супермини в състава на Mercedes-Benz, за да се конкурира с Audi A1 и Mini. Такава кола не би използвала шасито на напълно нов A-Class, защото преобразуването на платформата и нейното умаляване би излезло прекалено скъпо.

Mercedes се отказва от Smart

Най-вероятният сценарий е, че следващото поколение наA-Class, което трябва да се появи през 2025 г., ще се откаже от настоящата си архитектура MFA2 в полза на напълно мащабируем нов формат на конвергенция с кодово име MX1. Тази платформа ще послужи като основа за бъдещите малки модели на Mercedes-Benz модели и ще поддържа силовите агрегати BEV, PHEV и ICE.

Миналата година Mercedes-Benz предложи на BMW съвместно сътрудничество за разработване на платформата MX1 и по-голямата MX2 архитектура, но баварците отказаха предложението. Въпреки това обаче суперминито на Mercedes бе предмет на различни проучвания за приложимост и понастоящем е известен като U-Class. Ако този модел види бял свят, може да се очаква в различни форми, включително като хечбек с три и пет врати.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: audi a1 mercedes smart mini
0 от 500