IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

76% от точките за зареждане в Европа са в 4 страни

България е в Топ 5 на изоставащите, но поне не е на последно място

76% от точките за зареждане в Европа са в 4 страни

В Европейския съюз вече има около 100 000 точки за зареждане на електромобили. Това е определено добра новина за 2018 година. Лошата е, че 76% от тези точки са концентрирани на териториите на четири държави.

76% от точките за зареждане в Европа са в 4 страни

Но перспективата е още по-добра – до 2025 година броят на точките за зареждане на електромобили трябва да нарасне до 2 милиона. Това е единственият начин инфраструктурата да отговори на постоянно растящият пазар на електромобили и plug-in хибриди, сочат анализаторите.

Бизнесът с производство и инсталиране на зарядни станции също ще се развие много сериозно – става въпрос за 1,9 милиона точки за зареждане за следващите 7 години.

Четирите държави, където са събрани над 75% от тези 100 000 точки за зареждане са Холандия, Германия, Франция и Великобритания. Най-добре покрита със зарядни станции е Холандия – 28% от точките за зареждане в ЕС са разположени на 1% от територията на съюза.

България е в Топ 5 на страните с най-малко зарядни станции за електромобили и хибриди. В групата на изоставащите освен нас влизат още Малта, Латвия, Гърция и Кипър.

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като запалиш печката, само цветенца пръскаш през комина, а преди две години такива *** като теб не знаеха значението на думата екология, сега са първи еколози.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тоя пак се е надишал със сажди.... Какви жълтури, какви еколози, професори?По-скоро питай вагените дали сме най-екологичната страна с тракалници и димялки навсякъде. Това е основния проблем, че ***, като тоя говорят само глупости и се правят на тарикати, като махат катализатори,ДПФ-и и т.н. Пък после, като умира от рак в болницата плюе по здравеопазването и други "външни" фактори.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако се сметне на база брой ригистрирани електромобили, ще се окаже че сме лидер в зарядните станции!
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Как България ще е изоставаща ? Тия дето са направили проучването да дойдат тука, да спорят с нашите жълтури, с нашите еколози, да се убедят сами, че 98% от територията на България е покрита и 80% и нагоре колите са електрически още от преди 20 години.Ние сме най-екологичната страна в ЕС, питайте жълтите, ако не ми вярвате, те са професори.
  • #3
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Зилен ( преди 5 години )
    По-добре е да не субсидираме с парите на всички нас *** с електромобили и точки за тяхното зареждане.Още повече - със слънчев панел отгоре, произвеждащ под 1% от енергията, но въвеждащ в заблуждение, че се зарежда с "чиста" енергия.
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 5 години )
    Е няма как да прибират много пари от ел. колите и затова. По им е лесно да вдигат данъци и да налагат акцизи и да прибират лесни пари, и да симулират загриженост за замърсяването и екологията. Почне ли да има далавера повярвайте ми бързо ще настигнем другите!
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То в България щото много стимули има за ел колите та и за станции да мислят