IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вече продава повече от Lexus в Европа

Данните са за септември, Model 3 идва догодина

Tesla вече продава повече от Lexus в Европа

Месец септември се оказа много успешен за Tesla на европейския пазар, като производителят на електромобили успя да постигне повече продажби от луксозната марка на Toyota Lexus.

Tesla вече продава повече от Lexus в Европа

Засега в двубоя на двете компании води Lexus с 31 700 продажби за периода януари - септември, като Tesla изостава с около 10 000 коли. Добрата новина за феновете на колите на компанията на Илън Мъск е, че Западна Европа става все по-важна за Tesla и в момента около една четвърт от световното производство на марката се насочва към този пазар.

Догодина в Европа се чака и Tesla Model 3, което трябва да вдигне броя на продажбите на 85 000 годишно. На салона в Париж Model 3 записа втората си официална поява на територията на Стария континент, а пазарното лансиране на електромобила е насрочено за периода февруари-април догодина, като тогава ще започват и първите доставки.

Що се отнася до продажбите на електромобили в Европа тази година първото място отново е за Renault Zoe, а луксозният Tesla Model S заема петата позиция. Според няколко германски медии, най-вероятно цената на Model 3 в Европа ще е малко по-ниска от 39 000 евро.

Тагове: tesla tesla model 3
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Вопще ( преди 5 години )
    лакмус мнооо се продава, само дето никой не го купува ...
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То кой не продава повече от Лексус?
  • #10
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    Брей, голям пробив. Повече и от Инфинити, може би? Те и Опел са на първо място в Европа през септември, но не означава, че са цъфнали. Тесла ще пробие в Европа, колкото успя и Хамър, например. Американските са си за Америка.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кво да обмисля човека ? Да не живеем в САЩ ? Или да не би да имаме пари за Тесли ? Нормално е да ни интересуват продажбите на Короли и Голфове.По-скоро ти като се правиш на голямата работа, не забравяй, че с четене на статии на английски, американец не се става, а си оставаме българи с български заплати в България.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не че Тесла продава много в Европа. Лексус продава малко. Едно сравнение на продажбите на Лексус с продажбите на който и да е от немскате премиум тройка и нещата здраво се размирисват
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Забавното е, че в САЩ Модел 3 продаде повече бройки точно от Корола за септември. Така че като даваш доводи, обмисляй ги малко.
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ми те го сравняват с Корола и Теслата я бие по продажби да му мислят немчугите.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Lexus продават доста малко в Европа като цяло,не е критерии това.Да ги сравняват по качество,по здравина,по използвани материали,тогава да се види кой кого...
  • #4
    8 rate up comment 17 rate down comment
    жик-так ( преди 5 години )
    Lexus - стил, качество и престиж!
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    До въпроско тъпана ( преди 5 години )
    Защото Лексус продава малко няма как да сравнят с Корола и да кажат Тесла продава една кола а в същото време се продават 100 Короли ( примерно )