IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Tesla няма автопилот!

След тестовете на EuroNCAP компанията премахна тази функция от предлаганите опции

Експерти: Tesla няма автопилот!

Независимата асоциация EuroNCAP обяви първите си резултати от изпитания на системи за автономно управление. И веднага след това се наложи, Tesla по спешност да премахне от списъка с предлаганите опции функцията „автопилот”, тъй като тя не оправдава името си.

Експерти: Tesla няма автопилот!

В тестовете на EuroNCAP участва електромобилът Tesla Model S, заради когото експертите от организацията провериха отдено тази опция. Те са категоричи, че всички системи, които се използват от съвременните автомобили, изискват постоянен контрол от страна на човека. И уточниха, че използването на „пълен автопилот” досега не е уредено юридически и съответно не е позволено.

Според оганизацията, предлаганата от Tesla опция с названието Full Self-Driving Capability, заблуждава купувачите и ги кара да смятат, че те имат право да не контролират бордовите системи по време на движение. Съответно, това може да доведе до катастрофи на пътя.

Както съобщава изданието Autocar, опцията „автопилот” официално е отпаднала от конфигуратора на Tesla, при това още в деня на публикуване на резултатите на EuroNCAP. Официално от компанията не коментират дали има връзка между двете събития. В списъка с допълнително оборудване на Tesla вече е достъпен единствено комплексът Enhanced Autopilot, който обединява голям брой асистенти на водача.

Снимка: Autocar

Тагове: tesla euroncap
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    "Пълен автопилот" никога няма да има!
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Яд ли те бе е вурст кат не ти изнася не чети.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    WC Факт ( преди 5 години )
    Айде и ти се напъни Фактически..белким изгъкаш нещо в WC то.стига словоблудства тука...
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има и автопилот, при това удивително добре работещ. Въпроса е, че периодично иска да пипаш волана, в противен случай започва да пищи, а после и спира.А иначе не отписвайте немскита автопроизводители с лека ръка. Просто те са ДЛЪЖНИ да играят насигурно, защото имат да губят много.Тесла напротив - те тепърва изграждат бранд. Освен това защо все още имат 12В акумулатор - ми защото 1/2та от нещате все още идват от "стария" свят на ДВГ.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Последните напъни на немските автопроизводителчета.Технологии=0.Амин!
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До по долния , ( преди 5 години )
    а пък Факта как се е изходилллл..уф че миршеее...
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това че новите коли ще са с автопилот не значи, че няма да има още стари по улиците, които да се управляват от маймуни. Да не говорим, че за да се случи това нещо трябва да има редица подсистеми, които да следят работата на основната, защото ако нещо дефектира най-вероятно ще те убие "автономния" автомобил.
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    ПРОГНОЗА ( преди 5 години )
    След 20-30г абсолютно всички нови превозни средства излизащи от фабриките ще са оборудвани със пълен автопилот. И това няма да бъде просто допълнителна опция а ще бъде задължително и регламентирано със закон. Никой няма да се занимава да шофира. Хората няма да имат дори книжки. Възможно е дори да се приеме закон който да забранпява ръчното управление. Също е вероятно и проиводителите да премахнат напълно ръчното управление. Няма да има дори волан.Инцидентите ще намалеят със 99%.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    тинтиритУ пак се е из_ачкал под статия за тесла.
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това, че не им дават да се нарича автопилот, не значи, че ще го махнат, като функция. Интернет е пълен с клипчета, на които тесла се движи абсолютно сама, дори има много истории как пияни хора го ползват, за да "не карат пили". Това незначи, че е опасен или нещо такова. Просто значи, че има ситуации, в които трябва намеса от шофьора. И това си го пише в документите на автомобили.Немските каруци тепърва се опитват да пуснат нещо подобно на автопилота на тесла.