IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW откри проблем с един от двигателите си, изтегля… 3 автомобила

Моторът, използван при модела 760Li, може да се подпали неочаквано

BMW откри проблем с един от двигателите си, изтегля… 3 автомобила

Наскоро открит проблем при двигателя на модела 760Li на BMW накара компанията да изтегли в сервизите си само 3 авточобила, произведен между 2013 и 2015 г.

BMW откри проблем с един от двигателите си, изтегля… 3 автомобила

Маломащабната акция в САЩ е резултат от неправилно програмиран електронен блок за управление в двигателя, което може да предизвиква подпалване. Именно поради тази причина собствениците на трите седана са посъветвани да посетят оторизиран сервиз, за да бъде отстранен дефектът.

Вероятното решение на проблема е подмяна на ECU-то с по-нова версия, като това ще е валидно само за версията B60 на двигателя, развиваща 536 к.с. и 750 Нм. След проведени тестове е установено, че при другата по-мощна версия - B66, която се използва в Rolls-Royce Ghost, Wraith и Dawn, такъв проблем не е установен.

Що се отнася до необичайната сервизна акция, то тя не е първата изобщо за този модел. Преди половин година производителят разкри, че при версиите 760Li и B7 Alpina, произведени до 2008 г., вратите могат да се отворят неочаквано по време на движение. Това наложи мярката за изтегляне на близо 48 000 автомобила.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 760li b66 ecu
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    изтеглен ( преди 5 години )
    бах ва в логиката...всичко се прави за избягване на скъпоструващи съдебни дела.дори само компютъра да ти закачат, пак се брои, и не носят отговорност после.
  • #4
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    ако е рено трябва да изтегли всичко произведено, последните поне 15 години!
  • #3
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На всеки 300 000 автомобила, изтеглени от Тойота, БМВ изтегля 2, за да се пошегува с японците.
  • #2
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нормално немски кл.зети някой да е очаквал друго от тия не.астници!
  • #1
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значи и зимата ще могат да палят!Това прилича повече на зле скалъпена рекламна кампания от страна на БМВ.Когато става дума за стотици хиляди автомобили с доказани дефекти се ослушват, а в случая за 3 бр бият барабаните. Смешници!