IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Райконен с първа победа от 5 години насам

Титлата на Хамилтън се отложи за Мексико

Райконен с първа победа от 5 години насам

Кими Райконен спечели Гран при на САЩ, 18-и кръг от световния шампионат във Формула 1 в Остин и сложи край на сушата, продължила 113 състезания. Това е първа победа за най-популярния пилот във Формула 1 от Австралия 2013 насам, а заедно с него на подиума се качиха Макс Верстапен и Люис Хамилтън.

Райконен с първа победа от 5 години насам

В състезанието в Щатите Хамилтън имаше нужда от 8 точки повече от Себастиан Фетел, за да си гарантира петата световна титла и в началото това изглеждаше повече от вероятно, след като германецът се удари в първата обиколка с Дениъл Рикардо, завъртя се и изостана.

На старта Райконен потегли отлично с ултрамеките сликове и в първата обиколка поведе колоната като веднага започна да трупа аванс пред Хамилтън. Британецът направи едно спиране в бокса повече зад виртуална кола на сигурността, но и това не му помогна срещу по-добре работещата с гумите кола на Райконен, който довърши състезанието с един бокс и меките сликове.

За разлика от него Люис имаше нужда от два чисто нови комплекта, за да остани в битката за победата, но в края нямаше достатъчно ресурс, за да атакува. Верстапен стартира 18-и, но успя да си пробие път в челото, а Фетел се пребори с Валтери Ботас в последните обиколки за 4-ото място на финала.

Определянето на новия шампион във Формула 1 се отложи за Гран при на Мексико в Щатите, като там Хамилтън ще трябва да спечели с 5 точки повече от Фетел. Това най-общо означава, че Люис трябва да е пред германеца, ако двамата са на подиума. След Щатите Хамилтън има 70 точки аванс пред Фетел, а максимумът, който може да спечели един пилот в последните 3 старта е 75 точки.

Тагове: ferrari
0 от 500