IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За какво служат червените линии на километража?

По този начин производителите припомнят нещо важно на шофьорите

За какво служат червените линии на километража?

Интересно, дали някога сте обръщали внимание, че на километражите на някои модели автомобили скоростният диапазон от 30 км/ч и 50 км/ч е отбелязан с червени линии. Така тези две стойности се отличават от останалите, които са в бяло.

За какво служат червените линии на километража?

Това привлича вниманието на много хора, които се питат „Защо е така?” Обсъждайки темата в интернет-форуми, някои смятат, че по този начин автомобилните производители се опитват да обърнат внимание на момента на превключването на скоростите на колата.

Тази версия обаче изглежда съмнително. Първо, защото при смяна на скоростите трябва да се гледа оборотомера. И второ – червени линии на границите от 30 км/ч и от 50 км/ч има и при автомобилите с автоматични скоростни кутии, където шофьорът не участва при смяна на предавките.

Оказва се, че отговорът е доста прост – този диапазон е отбелязан от производителите на автомобили за европейския пазар. На Стария континент правилникът за движение предвижда ограничение на скоростта в града от 50 км/ч, а в някои участъци и от 30 км/ч. И в случая става въпрос за напомняне за тези ограничения.

Снимка: YouTube
 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    woooww
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Щерю ( преди 5 години )
    А детайл от колата 710...
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Чернокосия ( преди 5 години )
    До До анонименЗаради ограниченията е, а не заради предавките. Колата ти вероятно е много стара - това са старите лимити за градско. В ЕС вече не важат, но в Сърбия поне до преди няколко години още бяха такива. С 60 много коли може да ги караш и на 2-ра и на 5-та, няма нужда от червено.
  • #4
    17 rate up comment 10 rate down comment
    До анонимен ( преди 5 години )
    Не не ги карат с пистолет, но след като господстващото положение на сайта доведе до фалит на по-стойностните, сега са принудени да влизат тук. А причините са точно заради превключването на скорости. Повечето автомобили от времето когато се появиха нямат оборотомер, а за автоматиците не се сменят уредите по таблата. В моята кола не са 50 и 30, а на 40 и 60, ха сега кажете с коя европейска държава са се съобразили.
  • #3
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    до двата мишока: с пистолет ви карат да влизате в този сайт?!
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Чернокосия ( преди 5 години )
    До РусияОчевидно са превели буквално новина за щатите. Не че сега са разбрали - свъщност още не са. Не са толкова умни, че да схаванат и запомнят каквото и да било. Просто папагали, превеждащи чужди новини без всякаква мисъл.
  • #1
    39 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 5 години )
    Открихте Замбия."Оказва се, че отговорът е доста ***" сякаш сега сте разбрали.