IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата играчка за милионери се казва Unico

Първият хибрид на Lamborghini ще излезе в серия от 63 бройки

Новата играчка за милионери се казва Unico

През лятото на тази година коппанията Lamborghini организира специално събитие, на което показа първия хибриден модел в историята си. На него бяха поканени 200 души, които бяха задължени да не разкриват информация за автомобила.

Новата играчка за милионери се казва Unico

Все пак някои от гостите не издържаха и разкриха, че суперколата носи фирменото обозначение LB48H. По-късно в мрежата изтекоха и снимки на модела, а сега стана ясно и под какво име ще се появи той на пазара. По информация на изданието TheSuprcarBlog, автомобилът ще се казва Unico.

Предполага се, че Lamborghini Unico ще повтаря стила на концептуалния модел Terza Millenio (на снимката), представен от италианците през ноември миналата година. Това обаче се отнася само за дизайна, тъй като прототипът беше с електрическо задвижване, докато серийният модел ще получи хибриден агрегат.

Очакванията са, основна роля в задвижващата система да играе 6,5-литров атмосферен V12 с мощност 800 к.с., на който ще помага малък електромотор. Така агрегатът ще развива около 850 к.с.

Производдството на Unico ще стартира в края на годината, като от суперхибрида ще бъдат сглобени 63 бройки. Всяка от тях ще струва 2,5 млн. евро.

Снимки: Lamborghini

Тагове: lamborghini unico
0 от 500