IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще прави електрически спортни коли

Заради новата си програма французите напускат световния рали-крос

Peugeot ще прави електрически спортни коли

Компанията Peugeot напуска световния шампионат по рали-крос (WRX), за да се заеме с разработката на ново семейство електрифицирани спортни коли. Първите от тях ще бъдат готови през 2020 г., като в разработката им ще участва подразделението Peugeot Sport.

Peugeot ще прави електрически спортни коли

„Удоволствието от шофирането е в основата на историята на бранда Peugeot – коментира шефът на марката Жан-Филип Импарато. – Електрификацията ще позволи да засилим тези усещатия и да предложим на клиентите ни спортни коли с ниски нива на вредни емисии”.

Един от тези автомобили ще бъде R-версията на на Peugeot 508 Hybrid, чиято мощност ще превишава 300 к.с. В случая агрегатът се състои от 1,6-литров турбомотор със 200 к.с. и електромотор със 110 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,5 секунди.

В новото семейство ще влезе и серийният вариант на концепта 308 R Hybrid. Прототипът беше оборудван с 1,6-литров турбодвигател с 270 к.с. и два електромотора с по 115 к.с. всеки. Съвкупната мощност на този агрегат е 500 к.с. и 730 Нм.

А флагман на бъдещата гама спортни автомобили на Peugeot вероятно ще бъде серийният вариант на концептуалния е-LEGEND, който е оборудван със система за задвижване на четирите колела и електромотор, развиващ 462 к.с. и 800 Нм. Прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а само с едно зареждане може да измине 600 км (по новия цикъл WLTP).

Снимка: Peugeot

Тагове: peugeot peugeot sport
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Фактически маслояд ( преди 5 години )
    Рено поне не работи с евреи!А Опел,който Пежо купиха от евреите?Сега и Пежо е под еврейска шапка не че и преди това не бяха!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Инфинити се опита да използва платформи на Мерцедес, и сега са на път да се откажат. Пълни са с бъгове. Като плюс може да се изтъкне помощта на Мерцедес при разработката и внедряването в производство на Талисман, въпреки като му гледам сглобката е доста далеч от тази на Мерцедес. Та Пежо последните години имат доста добри идеи, и ще напреднат като компания (не съм им фен). Проблема в България са високите цени на колите и ниските отстъпки които правят, както и ниското качество на сервиза.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Освен 1.5 дизела, Мерцедес използват още 1.6 дизела, и 1.2 и сега вече и 1.3 бензин-а. Последният уж е съвместна разработка но като гледам е направен почти изцяло от Нисан. Относно проблемите на Мерцедес с ДПФ-ите, това че използват двигателите на Рено-Нисан, не означава и че използват същите ДПФ-и. Германските дизели като цяло си имат проблеми с ДПФ-ите и то не само екологични. Добре е да се чете преди да се пише във форума, иначе изпадате в ситуацията: Мерцедес и всички останали ...
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    1.5 литровото дизелче-як-замърсител от рено орезили баничарката на Мерцедес! Другите "двигатели" са само в главата на Факт!-а, а той за съжаление е яко увреден от системна употреба на рено.И другия път по-леко с беленето на лука ... )))
  • #7
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нема кво да се силиш болният си ти щом Мерцедес ползват двигатели на Рено няма кво да говорим повече.Ай бегай да спиш.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    тежки са последствията при системна употреба на рено! И Факт!-а го доказва ежедневно ...
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Рено е световен лидер в производството на автомобили далеч пред Ауди Мерцедес и БМВ.
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    Пежо/Ситроен е що-годе единствената свястна френска марка, особено сравнена с полудържавната перачница рено, която и крачка не може да направи без 2-те патерици Нисан и Митсубиши!
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    вместо да развият rcz фпанцузите спряха проекта същите умници като опел с калибра
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Браво ( преди 5 години )
    Дано,дано - купувам!