IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безсмъртен: Полицията хвана шофьор с 4.02 промила алкохол

Минимум една година затвор и поне 2000 лева глоба за 50-годишния мъж от Кърджали

Безсмъртен: Полицията хвана шофьор с 4.02 промила алкохол

Пътната полиция в Кърджали е заловила мъж да шофира с 4.02 промила алколохл в кръвта, потвърдиха от областната дирекция на МВР. 50-годишният мъж е бил задържан малко преди 17:00 следобед, след като патрул се усъмнил в криволиченето на неговия Ford.

Безсмъртен: Полицията хвана шофьор с 4.02 промила алкохол

Водачът е отказал кръвна проба и е задържан до 24 часа. Заради отказа да бъде подложен на медицинско изследване Законът за движение по пътищата предвижда глоба от 2000 лева и 2 години лишаване от книжка. Това обаче е по-малкият проблем, защото за концентрации над 1.2 промила Наказателният кодекс постановява от една от три години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Регистрацията на автомобила му ще бъде прекратена служебно.

Безсмъртен: Полицията хвана шофьор с 4.02 промила алкохол

Още не се знае с какви средства мъжът е постигнал това удивително състояние. Според Световната здравна организация при концентрация от 3 промила обикновено настъпва мозъчен ступор, а при 4 промила има висок риск от сърдечен удар, спиране на дишането или кома.
 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Darth Plague ( преди 5 години )
    Трудно е за вярване, но мой познат беше хванат да шофира трактор с ремарке без номера и съответно без платени данък, винетка, технически преглед и застраховка. Промилите му бяха 2.0. Спасява го това.....,че никога не е имал шофьорска книжка и глобата му е само 500 лв, които той не смята да плаща естествено.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Темида ( преди 5 години )
    Караш пиян като кирка - затвор. Това е ок.Убиваш човек, укриваш се в чужбина, но си *** - 2 години затвор. Това не е ок.
  • #1
    31 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 5 години )
    "при концентрация от 3 промила обикновено настъпва мозъчен ступор, а при 4 промила има висок риск от сърдечен удар, спиране на дишането или кома."Е тоя е превъртел играта! Убил е боса и сега нема кой да го спре!