IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън не преследвал рекорда на Шумахер

Люис може да вземе петата си титла във Формула 1 в неделя

Хамилтън не преследвал рекорда на Шумахер

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да вземе петата си титла в неделя вечер в Гран при на САЩ, три кръга преди края на сезона. Британецът води с 67 точки пред Себастиан Фетел и за да си гарантира титлата трябва да спечели с 8 повече от германеца в Остин.

Хамилтън не преследвал рекорда на Шумахер

С пет световни титли Люис ще се изравни с легендата на Формула 1 Хуан Мануел Фанджо и повече титли от него ще има само Михаел Шумахер, който е със седем. Но Люис обясни в Остин, че преследването на рекорда на Шуми никога не е било част от плановете му.

„Честно, никога не съм имал планове да настигна Шумахер – заяви Люис. – В началото амбицията ми беше да спечеля три световни титли, за да се изравня с Айртон Сена, той е пилотът, който винаги ме е вдъхновявал. И преди две години успях да постигна това. След това напредвам в непозната за мен територия.

„Постиженията на Михаел във Формула 1 са невероятни, аз все още съм далеч от това, но нямам намерение да се отказвам, ще продължавам да се боря и ще видим какъв ще е резултатът ми в края на кариерата ми.”

Британският пилот на Mercedes обясни, че няма намерение да променя подхода си към предстоящото състезание, въпреки че то може да се окаже решително за изхода на шампионата.

„Естествено, че искам да спечеля, знам какво можем да постигнем тук, а този сезон се оказа много натоварен, колите са по-бързи в сравнение с 2017, чисто физически понасяме повече натоварвания, а и психически битката с Фетел не е лесна”, допълни Хамилтън.

Люис е фаворит за победата в Остин, като в шестте състезания, проведени там той има пет победи. Единственият, който го е побеждавал в Тексас е точно Фетел – през 2013 година, сезонът, в който той спечели последната си четвърта световна титла.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500