IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Ford обмислят пълно сливане

Според експерти, моментът за подобен ход е настъпил

Volkswagen и Ford обмислят пълно сливане

През юни тази година Volkswagen и Ford подписаха споразумение за сътрудничество, като поставиха основите на стратегическо партньорство между два от най-големите автомобилни производителя. Според последните информации, то може да се превърне и в нещо по-голямо, твърди The Detroit Bureau.

Volkswagen и Ford обмислят пълно сливане

Първоначално двата производителя ще съсредоточат усилия върху съвместна разработка на нови превозни средства, както и върху по-добро обслужване на клиентите. Именно това кара някои експерти да вярват, че Ford и Volkswagen обмислят и пълна сливане, което ще създаде най-голямата автомобилна компания в света.

Подобно нещо ще бъде полезно и за двете страни. Германската компания ще се възползва от силните позиции на Ford на пазара в Щатите, докато „Синия овал” ще получи помощ в Европа, Латинска Америка и Китай, където загуби позициите си през последните години.

Освен това, двата производителя ще могат да си поделят платформа и да разширят продуктовата си гама. Ford, например, изостава много при автомобилите на ток, но сега е готов с доста агресивен план за електрификация на гамата си и може да получи сериозна помощ от новия си партньор. В същото време Volkswagen трябва да изчисти имиджа си в Щатите, който беше сериозно изцапан от „дизелгейт”.И за целта ще предложи компактен пикап, базиран на Ford Ranger.

Според източници на Motor1, моментът за сделка между двете компании е перфектен. Ford е изправен пред сериозни предизвикателства, като новият шеф – Джим Хакет, вече работи върху радикалната трансформация на компанията. Тя включва изоставяне на традиционните седани и купета в САЩ и насочване върху увеличаване на електрифицираните и автономни превозни средства, като и масивно разширяване на гамата пикапи, кросоувъри и SUV-модели.

Последните информации сочат, че преговорите между двата производителя вече са в ход. Във всички случаи те ще доведат до разширяване на партньорството между Volkswagen и Ford, но в какви размери ще бъде то, предстои да разберем.

 

Тагове: volkswagen ford
0 от 500
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха скапаните вагени не успяха да приберат Алфа Ромео, та сега на дядо Форд налетяха,жалки Фауве
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    форд запада.
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    LG доставят батерии на Рено Зое е с такива.Фау Вйе ползват китайски нали ги фанаха наскоро.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Фолксваген нищо не строят в Полша - завода е на LG и е най-големия в Европа не в света. Освен това корейците казаха че завода ще захранва с батерии европейското производство на ел коли. Не са казвали че ще доставят батерии само на ФВ. LG ще сътрудничат с ФВ в информационните технлогии не в разработки на ел коли.
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "За електрическите автомобили споко VW строят най-големия завод за батерии в Полша мисля, който ще е на равно с Китайските конглокенти, а отделни LG строят много голям завод в Европа и ще стане интересно. Не ги мисли, когато това се случи ще дръпнат много бързо ;)"Най-големия завод за батерии на планетата е Gigafactory 1 на Тесла. И за сега се очертава това да остане така поне още 10 години.
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Споко ( преди 5 години )
    Това че ще имат фабрика не означава че ще правят добри електромобили.
  • #10
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    удари единия другия сам ще падне
  • #9
    15 rate up comment 7 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    Би било самоубийство за ФВ..Не си ли взеха поука от потресаващите бракми Галакси- Шаран ?Някои бързаха да погребват Опел, ама то май е много по-добре да си заедно с Пежо, отколкото с Форд. Били имали позиции в САЩ..Имат, ама пазарът и вкусовете в САЩ, нямат много общо с останалия свят..Те и Лада имат позиции в Русия, което не означава, че не са нискокачествени кошници
  • #8
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Wow ( преди 5 години )
    За електрическите автомобили споко VW строят най-големия завод за батерии в Полша мисля, който ще е на равно с Китайските конглокенти, а отделни LG строят много голям завод в Европа и ще стане интересно. Не ги мисли, когато това се случи ще дръпнат много бързо ;)
  • #7
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Одобрявм. Така автомобилния талаш ще е на едно място.