IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато се ударят челно стар и нов Ford Fiesta (ВИДЕО)

Шофьорът и пътникът в произведения през 1998 г. автомобил няма шанс да оцелеят

Какво се случва, когато се ударят челно стар и нов Ford Fiesta (ВИДЕО)

Организацията Global NCAP публикува видео, в което се сблъскват два Ford Fiesta – стар и нов. Единият хечбек е произведен през 1998 г., а вторият – само преди преди месеци. Изпитанието е  посветено на 20-годишнината от въвеждането на задължителните краш-тестове на нови автомобили в Европа.

Какво се случва, когато се ударят челно стар и нов Ford Fiesta (ВИДЕО)

При фронталния удар двата хечбека се движат със скорост 64 км/ч. Резултатът от сблъсъка показва, че при подобна катастрофа на пътя шофьорът на старата кола и спътникът му няма да оцелеят. В същото време, при новия автомобил рискът от сериозни наранявания е минимален.



Представители на организацията обявиха, че въвеждането на задължителни краш-тестове от Еuro NCAP е помогнала да се спасят 78 000 души от 1997 г. насам. Като цяло броят на смъртоносните катастрофи на пътищата в Европа през този период е намаляло от 45 000 в средата на 90-те години до 25 000 в наши дни.

Снимка: Global NCAP

Тагове: euro ncap ford fiesta
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Голям ( преди 5 години )
    По-справедливо би било с ново КА срещу стара фиеста.Новата фиеста е автомобил от по-друг клас.
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ако почна по логиката на третият писал ако удариш стар тир модел 95-та в новата ЕС класа тая ЕС класа ще изглежда като старата фиестичка от клипа па шофьора на тира ще скочи да пусне една вода в храстите до пътя.Немските фенове имат сбъркана мисъл и трябва да ги съсипваш където ги хванеш про.ти и на.ли по.ерков.и!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В случая с Е класата селяка търговски представител с 80кс тръгнал да изпреварва без видимост и се беше заварил за Е-класата, ама нали все трябва да сме предубедени. А по долния е прав, че винаги има нещо по голямо от тебе, и макар комплексарчето да се мъчи да ме обиди ми е все тая защото то е ясно кои е кухара, аз споменавах на първите, че не винаги по старите коли са по несигурни и новите са супер, просто във всичко има и доза късмет.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-новите включително и Е-клас от 2010 имат по-голяма деформационна зона, която предпазва и другата кола участваща в удара. Тестовете се правят със скорост, до която се предполага, че са успели да намалят от 90 км/ч преди удара. Друг е въпроса, че безсмъртния *** в Е-клас е карал с доста отгоре и е претрепал хората отсреща.
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кухата картуна си остава куха. Тръгнал да говори за разликата в класовете, то волвото и аудито може да срещне челно примерно камаз.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до None ( преди 5 години )
    Като сложиш и че огромна част от новия внос вече са участвали в сериозен удар и за закърпени на 2 на 3 и стана още по-зле.ВИждал съм при един познат на новия му внос забравиоли да сложат гредата под задната броня след предишен удар. И при удар отзад където страда задния и предния се събра с една педя и отгоре
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    до долните ( преди 5 години )
    След 2005г. почти всички коли са сигурни. Ако тая нова фиестичка я треснат с Мерцедес Е-класа 2010г. Фиестичката няма шанс, видяно на пътя за Търново, Е класата не беше мръднала, фиестичката изглеждаше както изглежда старата на клипа. Да не говорим за удар между Q7 примерно и даже някоя нова кола голфов клас. Та новия внос може и да е по сигурен от магазинската, въпрос на маса, клас, марка и т.н. Волво ХС90 което е от 2002г мина и новия тест в САЩ, а една камара нови коли се провалиха.
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Много хубав и полезен тест. За тези, които имат достатъчно, но са решили да спестят някой паричка и са предпочели стара кола, за тези които мислят, че хората които купуват нови коли са балъци - като си купувате по-нова кола, си купувате и по-голяма сигурност за живота си.
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Статия за нов внос феновете. Останалите отдавна сме ги проумели тези неща ...