IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Марихуаната води до повече катастрофи

В Щатите отчитат ръст на инцидентите с напушени шофьори

Официално: Марихуаната води до повече катастрофи

Тази седмица Канада официално разреши употребата на марихуана и се превърна в едва втората държава, дала такова позволение на гражданите си след Уругвай. В САЩ марихуаната е разрешена в 10 щата, а в общо 37 може да бъде използвана за медицински цели.

Официално: Марихуаната води до повече катастрофи

Това, според властите може да се окаже проблем при шофиране, поне такова е мнението на институцията, която отговаря за трафика по магистралите в Щатите. Според последното изследване на IIHS в щатите, където марихуаната е разрешена, като Колорадо, Невада, Орегон и Вашингтон, катастрофите са с 6% повече в сравнение със съседните щати, където употребата й е забранена.

В изследването е анализирана информация, събрана от януари 2021 до октомври 2017, която показва, че инцидентите на пътя са започнали да нарастват веднага, след като продажбата на марихуана е била разрешена.

Според авторите на изследването този проблем ще става все по-сериозен, тъй като предстои узаконяването на употребата на марихуана за немедицински цели в Ню Хемпшир, Ню Джърси, Ню Йорк и Пенсилвания, а предстоят референдуми за това в Мичиган, Северна Дакота, Мисури и Юта. Естествено, шофирането след употреба на марихуана е забранено и полицията третира тези случаи като употреба на наркотици.

Тагове: dui
0 от 500