IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi и Mercedes се разделят след 22 години битки (ВИДЕО)

Aston Martin сменя германската марка в DTM

Audi и Mercedes се разделят след 22 години битки (ВИДЕО)

Краят на сезон 2018 в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) маркира и края на битката между трите германски премиум марки за победи и титли.

Audi и Mercedes се разделят след 22 години битки (ВИДЕО)

След 22 оспорвани сезони Mercedes напуска шампионата, за да се концентрира върху програмата си във Формула 1 и Формула Е, а Audi и BMW остават, като тези две марки ще продължат борбата с Mercedes и във Формула Е. На мястото на Mercedes от началото на следващия сезон идва британската марка Aston Martin, като това ще е исторически момент за шампионата, тъй като в DTM рядко участват чуждестранни компании.

Но феновете на моторните спортове още помнят успехите на Alfa Romeo в DTM в средата на 90-те години със състезателната версия на иначе скромния модел 155.

На изпроводяк Audi публикува интересен клип от битките на пилотите на компанията срещу колегите им, каращи за Mercedes – страхотен жест, тъй като трите германски марки имат решаващ принос за възраждането на шампионата през 2000 година, а конкуренцията между тях датира от доста преди това.

„След като се състезавахме един срещу друг в DTM в продължение на 22 вълнуващи години, изпълнени с битки и много емоции, нашият съперник Mercedes напуска шампионата. Сигурни сме, че ще се срещнем отново, до скоро, Mercedes!”, се казва в съобщението на Audi след последния кръг, в който Гари Пафет донесе титлата на Mercedes.

А видеото наистина разказва интересна история...
 

Тагове: bmw audi mercedes dtm
0 от 500