IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA готви хибридно бъдеще за Ceed, Sorento и Sportage

Целта на компанията е да електрифицира 1/3 от моделите си

KIA готви хибридно бъдеще за Ceed, Sorento и Sportage

Корейският производител KIA ще предложи на пазара през 2019 г. хибридни версии на три от своите модели като част от програмата си за намаляване на вредните емисии, съобщава Carscoops.

KIA готви хибридно бъдеще за Ceed, Sorento и Sportage

Първият от тях е новото поколение на Ceed, което ще получи същия силов агрегат като на модела Niro PHEV. В него влизат 1,6-литров бензинов двигател със 139 к.с., който е комбиниран с 59-киловатов електромотор и батерии с капацитет 8,4 кВт/ч. Първоначално системата ще бъде поставена на комбито, а след това и на хечбека.

Компанията не смята да спира с един модел и след Ceed ще бъдат хибридизирани популярните кроусоувъри Sportage (на снимката) и Sorento. Целта на корейския производител е да електрифицира до 1/3 от цялата си гама модели.

Още преди да излезе Ceed с хибридно задвижване, Kia ще представи модела Soul EV, като това ще стане на автосалона в Лос Анжелис през ноември. По примера на e-Niro и този модел ще получи батерии с 34 или 60 кВт/ч, като по-мощната версия ще може да измине до 482 км с едно зареждане.

В плановете на компанията влиза и пускането на водороден кросоувър, като най-вероятно той ще бъде направен на базата на KIA Sorento.

Снимка: KIA
 

Тагове: kia sportage sorento ceed
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    az ( преди 5 години )
    ай мерси,ама няма нужда.после години наред ще си избивам от гориво парите дето ще дам ако взема хибрид.безсмислена инвестиция за шарани