IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti подготвя още по-екстремен Chiron

Версията Super Sport ще бъде представена на автосалона в Женева през пролетта

Bugatti подготвя още по-екстремен Chiron

Марката Bugatti ще представи на следващото изложение в Женева, което ще се състои през март 2019 г., нова екстремна версия на хиперколата си Chiron. За нея ръководството на френския производител загатна още по време на премиерата на Bugatti Divo.

Bugatti подготвя още по-екстремен Chiron

По данни на изданието TheSupercarBlog, това ще бъде модификацията Super Sport, която е описана като „управляема ракета от клас „земя-земя”. Хиперколата ще бъде оборудвана със същия W16 двигател с обем 8,0 литра, но неговата мощност ще бъде увеличена. Тази версия на Chiron ще излезе в серия от 40 бройки.

Според последните информации, освен още един Chiron в гамата на марката може да се появи и кросоувър. Ръководството на Bugatti разглежда няколко варианта за бъдещи модели, като в момента именно кросоувърът изглежда най-логичната стъпка на компанията.

Последният модел Bugatti – Divo, беше представена в края на август. Хиперколата получи 8,0-литров W16 с 4 турбокомпресора, който развива 1500 к.с. и 1600 Нм. Динамичните характеристики на автомобила не се споменават, но с този двигател Bugatti Chiron ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди.

Тиражът на Bugatti Divo ще бъде 40 бройки, които вече са продадени. Минималната цена на всяка от тях е 5 млн. евро.
 

Тагове: super sport bugatti chiron
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    защо продължават да пишат ускорение до 100 при коли над 500к.с.?Над 500 к.с. е интересно 0-200 или 100-200
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Той новия Широн ще е много екстремен ама няма да надминава рекорда за скорост на Кьонигсек.Не, че нещо просто вече не е интересно.Виж ако шведите не бяха поставили рекорд то тогава Широн щеше да си подобри рекорда ама щом друг го прави вече няма смисъл.Много по-яко ще е да сложат резни споилерчета и да оптимизират фаровете.