IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви електрически наследници на GT-R и 370Z

Моделите ще са част от мащабния план за електрификация на компанията

Nissan готви електрически наследници на GT-R и 370Z

Японският производител Nissan обмисля сериозна промяна за основните си спортни модели GT-R и 370Z, които ще се превърнат в електромобили.

Nissan обмисля електрически наследници на GT-R и 370Z

Двата култови спортни автомобила ще станат основна част от плановете на марката, които предвижват през 2020 г. близо 40% от предлаганите модели да бъдат с електрическо задвижване. Един от ръководителите на маркетинговия отдел на Nissan - Жан-Пиер Дирназ коментира, че подобни намерения не бива да бъдат приемани като крачка назад, а точно обратното, защото най-вероятно това ще се окаже печеливш ход.

Дирназ допълни, че засега бъдещето на модела 370Z все още е неясно. Въпреки това въпросът не е "дали", а "кога" наследникът на двуместния спортен автомобил ще се появи.

„Не всичко е потвърдено, що се отнася до сроковете за излизане на модела. Спортните коли са част от нашата същност, така че тяхното продължение ще стане реалност", коментира мениджърът от Nissan.

Що се отнася до технологиите, на които Nissan ще разчита за модернизирането на своята гама, то те ще бъдат взаимствани от Formula E. Ще бъдат използвани и компоненти от партньори като Renault, Mitsubishi и Mercedes-Benz. Малко вероятно е обаче продължението на GT-R да използва системи от сегашните AMG-модели, тъй като японският производител иска сам да разработи изцяло нова технология.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan gt-r nissan 370z
0 от 500