IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без дизели на Suzuki и Mitsubishi в Европа

За миналата година дизелите са държали 30% от продажбите на Mitsubishi

Без дизели на Suzuki и Mitsubishi в Европа

Две от малките масови японски марки Suzuki и Mitsubishi спират продажбата на дизелови автомобили в Европа.

Без дизели на Suzuki и Mitsubishi в Европа

При Suzuki срокът е до края на тази година, а при Mitsubishi вече са спрени продажбите на дизелови модели на два ключови пазара – Великобритания и Германия, следват Франция и останалите страни.

Според данни на Nikkei 10 процента от европейските продажби на Suzuki за миналата година се дължат на дизелите, докато при Mitsubishi този процент е 30. Анализаторската компания HIS Markit прогнозира, че до 2022 година делът на дизеловите коли в Европа ще се свие от 44,% какъвто е бил миналата година до 32,5.

Що се отнася до Mitsubishi обаче, възможно е в бъдеще марката да се върне към дизелите, като се има предвид, че тя вече е част от алианса Renault-Nissan, а компанията залага сериозно на развитието на дизеловите технологии и притежава успешна гама двигатели.

Тагове: suzuki mitsubishi
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    batvasko ( преди 5 години )
    Те японците (всички марки) така и не направиха добър дизелов двигател, а сега вече няма и за кога да се учат. Американците пък въобще не са се и опитвали. Чудя се защо европейските марки държат да продължават да ни тровят с нафтови печки?!