IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Масовият електрически модел на BMW ще е i4

Електромобилът става версия на 4 серия Gran Coupe

Масовият електрически модел на BMW ще е i4

BMW планира да лансира електрическия i4 през 2021 година, като моделът ще е много тясно свързан със следващото поколение на 4-ата серия на баварската марка. Идеята е, че i4 ще допълни гамата i модели – радикалните i3 и i8 и ще е връзката с най-продаваните модели на BMW – 3-ата и 5-ата серии.

Масовият електрически модел на BMW ще е i4

Досега i моделите се отличаваха сериозно от масовата продукция на BMW – заради уникалната си конструкция, както и заради използваните материали, включително и карбон, който трудно би намерил място в масово производство. Но i4 ще е изграден върху версия на платформата CLAR – модулното решение на BMW, създадена, за да бъде използвана при почти всички модели – от 3-ата до 7-ата серия.

Освен това CLAR дава възможност за най-различно задвижване: бензин, дизел, plug-in пибрид и изцяло електрическо. По време на салона в Париж от BMW потвърдиха, че i4 ще се появи след електрическата версия на X3 – iX3 и серийния вариант на по-големия кросоувър iNEXT.

Част от шефовете на марката вече започнаха да подготвят публиката, че i4 няма да бъде разглеждан и налаган като самостоятелен модел, а по-скоро като вариант на бъдещия модел 4 серия Gran Coupe. BMW i4 трябва да е съперник на Tesla Model S по отношение на пробега – 600 км, тъй като в компанията са на мнение, че 300 километра е минимумът, с който могат за предизвикат интереса на клиентите.

Снимка: BMW

Тагове: bmw bmw i4
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    никой не може да направи колите дето немците могат да ти нарисуват
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Може и да се намери каой да диставя кобалт но на каква цена. За 1 година цената му скочи 2 пъти а ел колите едва прохождат. При масовото им навлизане ще расте още повече.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    WhoCares ( преди 5 години )
    To pyk BMW edno takova masovo...
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да сигурно Китай ще станат първи при ел. колите но не защото са изкупилите мините за кобалт. Залежи на кобалт има много и когато има търсене ще се намери кой да го предлага.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Европейците проспиват шанса и след години ще съжаляват. Китай вече изкупи акции на мини за литий в Австралия и кобалт в Конго които са нужни за батериите. След като имат суровината с техния производствен капацитет ще са световен лидер при производството на батерии които ще са новия "петрол". Освен това правителството им насърчава производство на собствени и чужди ел коли и ограничава колите с традиционните петролни двигатели. Така че не е далече деня когато Китай ще са 1 не само при ел колите.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    САЩ?!? Там само 1 финансово разклатена компания произвежда ел. коли. Може да са 1-те които са почнали масово (много преди тях са правени ел коли) но 1 птичка пролет не прави. Големият бум ще дойде от Азия - Китай, Япония, Корея. Реално най-важният компонент - батериите се правят основно в тези 3 страни. В топ 10 на най-големите производители на батерии има само 1 компания от САЩ която е далече от лидерите. Включително батериите на Тесла са на световния лидер при батериите - Панасоник
  • #1
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ще излезне колкото първият руски атомен самолетоносач и първият руски стелт бомнандировач и колкото руският изтребител 5-то поколение и колкото китайската мисия до Луната дрън дрън лидерът е един и това е САЩ.