IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания нанесе удар върху хибридите

От средата на ноември отпадат субсидиите за покупка на автомобили ДВГ и електромотор

Великобритания нанесе удар върху хибридите

Британският Департамент по транспорта (DfT) и Управлението за превозни средства с ниски нива на вредни емисии (OLEV) нанесоха сериозен удар на любителите на хибриди, зареждани от електропреносната мрежа. От 12 ноември в страната отпада субсидията в размер на 2500 паунда, която се полага за този тип превозни средства, съобщава Reuters.

Великобритания нанесе удар върху хибридите

Идеята на властите е да се фокусират върху продажбата на изцяло електрически модели, но тя предизвика сериозно недоволство от страна на автомобилните производители. Те вече и без това сериозно страдат от чувствителния спад на продажбите на втория по големина пазар в Европа.

Така купувачите на автомобили, които имат нива на вредни емисии под 50 гр/км СО2 ще продължат да бъдат стимулирани, но субсидята им се намалява от 4500 на 3500 паунда. За колите с нива на емисии до 75 г/км СО2 досега помощта беше 2500 паунда, но тя вече няма да се предлага.

„Хибриди от типа на Mitsubishi Outlander PHEV стават все по-популярни сред потребителите, но правителството насочва вниманието си върху моделите с нулеви вредни емисии като Nissan Leaf и BMW i3. Хибридните автомобили имат двигател с вътрешно горене, така че тази стъпка е напълно логична”, се казва в официалното съобщение на властите.

Продажбите на нови коли във Великобритания записаха спад със 7,5%, като най-засегнати са дизеловите модели. В същото време колите с алтернативно задвижване стават все по-популярни сред потребителите.

Според експерти на пазара обаче, подобно решение на властите може да има опустошилен ефект. Още повече, че от правителството предупредиха, че са готови да въведат новата мярка и по-рано, ако търсенето на хибридни модели се окаже по-сериозно през следващия месец.

Снимка: Mitsubishi

0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никой нормален човек не би си купил табуретката i3 с тази цена и тази визия. Отвратително нещо, което само немец може да измисли.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    наблюдател ( преди 5 години )
    Обръщали ли сте внимание, че предните мигачи на i3 са с нажежаеми жички . . .
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нито са щадящи нито икономични немските хибридни не минават тестовете които дори някой ДВГ минават.Други може и да минават ама покрай немските мошеници ще изгорят и другите.Оплачете се на Меркел
  • #5
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълно малоумие е това:Хибридните автомобили имат двигател с вътрешно горене, така че тази стъпка е напълно логична, се казва в официалното съобщение на властите.Да де имат, но замърсяват в пъти по-малко, а в градовете са супер икономични и в задръстванията също почти не отделят вредни емисии. Отделно повечето са бензинови под цикъла на Аткинсън и са наистина супер икономични. Тези наредби ги пишат чиновници, които явно се возят само на градски транспорт. Пълно малоумие...
  • #4
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тесла са велики Америка е Велика отново.Евала Тръмп Евала Мъск.Германците ще го ду.ат защото са технически недоразвити.
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно пък БМВ i3 е голяма алтернатива няма що. Градска колица с пробег около 100км. Тия политици са си заврели главите в задн*ците и си пишат разни наредби и закони без връзка с действителсността. Електрическите модели се броят на пръсти и доставките им се бавят не само при Тесла така че масово няма да навлязат още години. Сега ще принудят тия които са решили да сменят дизела с хибрид да си стоят с него като така и така не получават субсидия.
  • #2
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Идиотщината граници няма беше казал Айнщайн! Дефакто това е единствената разумна алтернатива! Електрическия кошник замърсява в пъти повече отколкото хибрид... но на стадо ръководено от прости политически *** как да му го обясниш...
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ние още не сме въвели субсидии, но най-скоро милите ни дупетати ще кажат ама как да даваме като цяла Европа спира субсидиите.