IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили поевтиняват най-бавно?

Лидерът е японски модел, на обратния полюс е корейска машина

Кои автомобили поевтиняват най-бавно?

Сайтът за продажби Youla на различни видове стоки анализира движението на цената на автомобили втора употреба. Така експертите са устоновили кои модели най-бързо губят от цената си и кои най-бавно. За основа са използвани данните от обявите за продажба на леки коли до 5 години, като системата предсказва промените в цената, изхождайки от увеличение на възрастта, пробега и други параметри.

Кои автомибили поевтиняват най-бавно?

Най-устойчив на старенее при моделите на 5 години се оказва Nissan Almera (на снимката), който за година губи само 12% от стойността си. Втората позиция е за Hyundai ix35, Renault Megane и Mitsubishi Lancer, при които спадът е 13%, а на трета - Chevrolet Spark, при който намалението е с 14%.

На обратния полюс се нарежда Genesis G80, който само за година губи 54% от цената си. Втората позиция е за Mercedes-Benz V-Class (-39%), а третата – за Subaru Outback и Mercedes-Benz C-Класс (-38%). В Топ 5 на най-бързо стареещите автомобили попада и Range Rover, чиято цена пада с 37% за година.

При автомобилите на 2-3 години най-устойчив откъм цена отново Nissan Almera, при който спадът е с 18%. На второ място са Hyundai ix35, Chevrolet Spark и Honda Fit (-19%). В петицата влиза и Mitsubishi Lancer (-20%).

Кои автомибили поевтиняват най-бавно?

Лидерът в негативен план не се променя – премиум-седанът Genesis G80  (на снимката) на възраст 2-3 години губи 63%. Втората позиция е за три модела - Mercedes-Benz V-Class, Mercedes-Benz C-Class и Range Rover (всички те поевтинавят с 48%). Петицата затваря BMW 7-Series с 47% намаляване на стойността.

Снимки: Nissan, Genesis

Тагове: youla
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 5 години )
    Problemyt na G80 e stigmata za korejski avtomobil. A tova Almera - imam chuvstvoto, che i novo e tolkova evtino, che naiam nakyde da poevtiniava.Za men avtomobil poddyrzhasht nachalna cena e Toyota FJ Cruiser. Vypreki che sym Honda fan.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Не са питали ***. Ако го направят, класацията ще изглежда по съвсем различен начин. На първо място завинаги ще стои краля Голф, а на второ - Ауди А4/А6. На последно място ще е Рено, щото е жалко подобие на кола и *** го е срам да го видят в него ;))).
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не съм видял някой да се кланя на Хонда и Тойота, но виж на ВАГ много примитивни същества се кланят. Боготворят я селската марка. Колкото повече ги лъжат, толкова повече я обичат. Сбъркана работа. Винаги съм казвал, а и то си е факт, че да си фен на Фолк с Ваген е диагноза. Вижте форумната *** и ще се убедите.
  • #7
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хората на запад си карат Нисан,Рено и Митсубиши...само в Бг се кланяме пред Щайгените и Маслоядите на Хонда и ТуЙота
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мерцедесите се обезценяват като шоколадови яйца с изминал срок на годност,но Ц класите с дизелов мотор от Дачия най-бавно се обезценяват.
  • #5
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Купувайте Дачии ! Аз ще си карам мечока и направо ще се притесня, че се обезценява !
  • #4
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    като гледам Магарцедесите що така се обезценяват много!? Явно хората ги знаят, че след 124-ките Магарцедесите са пълен шит. купуваш го за няколко торби с пари, а после и за една не можеш да го продадеш. А проблемите им не са никак малко и е една цифромания, като почнеш да ги оправяш, че може да те заболи главата.
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно пък Дачията след няколко години няма продаване, защото никой не я иска. Цената и е над 50% надолу и пак желаещи няма. Така, че тези ги разправяй на някой друг, че не се обезценявала. Да, като парична стойност малко се обезценява, но това е така, защото първоначално като нова е евтина. Като процент от покупната цена обаче нещата са съвсем различни. Обезценката е голяма.
  • #2
    14 rate up comment 25 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    на жълт леген с нулева стойност какво да му се обезцени?
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    GSX-R ( преди 5 години )
    Най-бавно се обезценя Dacia Duster, за справака сайтовете за продажба....