IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Euro NCAP заподозря производителите в измама

Компаниите създавали автомобили специално за краш тестовете

Euro NCAP заподозря производителите в измама

Европейската организация Euro NCAP, която провежда независими краш тестове на автомобилите, подозира, че производителите създават коли, специално за тези изпитания, съобщава Auto Express.

Euro NCAP заподозря производителите в измама

Специалистите от Euro NCAP и от застрахователната компания Thatcham Research се натъкнали на това, че на въздушните възглавници и на системата Isofix за закрепване на детските седалки на редица автомобили имало бележки, на които пишело "само за краш тестове" и "тестове на Euro NCAP".

Раследвайки ситуацията, експертите посетили заводи за автомобили и доставчици на компоненти, където им обяснили, че колите за краш тестовете били сглобявани отделно и някои елементи биват предварително маркирани, за да се предотврати забавяне на производството на автомобила и провал на планиран тест.

От Euro NCAP отбелязват, че всяка година броят на маркираните артикули на тестваните автомобили намалява, а самата организация не се е натъквала на някакви опити от страна на производителите да повлияят на резултатите от краш тестовете.
 

Тагове: euro ncap
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ано ( преди 5 години )
    Ми смисъла е да се плюе,може и недоказано но да мятаме ф-шкии у вентилатора и така подхранваме дегенератите да плюят.Типичен начин за насочване на мнението на масите.Тези немислиещите.Същото е и с дизелгейт.Как колите замърсявали ..ако..не им работела очистващата система.Ако обаче работи,..мяу..тишина.Тиха пръдня и само мирис.Забележете анти-мъжката акция..за обратни никой лошо непише но за традиционни..тонове пумия..Снимали БМВ..я снимайте F-250 алуминиевия..къв кашмер е..там дали ходихте..??
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    "Euro NCAP, която провежда независими краш тестове на автомобилите, подозира, че производителите създават коли, специално за тези изпитания,""От Euro NCAP отбелязват, че всяка година броят на маркираните артикули на тестваните автомобили намалява, а самата организация не се е натъквала на някакви опити от страна на производителите да повлияят на резултатите от краш тестовете."Значи...хем подозират, хем не са се натъквали на опити....нещо не схващам смисъла на статията...
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Брех то само специалисти тука брех брех . А аз се чудя защо в България нещата не вървят.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абсолютна измама са подобни тестове. Просто теста трябва да отговаря на определени условия къде трябва да е сблъсъкът, което позволява на производителите да усилват само определени зони. Реално константа трябва да е само скоростта и масата/плътност на обекта в който се засилва колата.
  • #4
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Едва ли става въпрос за измама измама. Компонентите които са сложени за тест са от същия доставчик и модел просто са минали допълнителни тестове за да е сигурно че няма да пратят дефектна бройка там. А ВСЯКО производство има дефектни бройки. Виждаме как и Тойота въпреки легендарния качествен контрол често има сервизни акции (моля само не започвайте обичайното тойота това ваг онова нито хваля нито критикувам тойота)
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дайтона ( преди 5 години )
    Абе някои коли се отличават с безопасността си-скоро гледах Волво XC70 как се блъсна в камион-реална ситуация.Ами можа само да кажа евала!Сигурност=Волво
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    всичко е лъжа и измама
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Кой викаше оня ден колко са качествени европейските тестове.Ахахахахаха.