IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel спира три модела

През 2019 ще се разделим с Adam, Karl и кабриото Cascada

Opel спира три модела

Opel ще спре производството на три модела през 2019 година, като германската марка ще се концентрира върху лансирането на повече SUV автомобили и масови модели като Corsa. Догодина от гамата на Opel отпадат Adam и Karl, както и кабриото Cascada, като вече е сигурно, че и трите модела няма да имат заместници.

Opel спира три модела

Със спирането им компанията ще отговори по-лесно на затегнатите изисквания за отделяните количества въглероден двуоикис от гамата модели на марката, обяви Opel. Karl се внася в Европа от завода на GM в Чануон, Южна Корея, Adam се произвежда в Айзенах, Германия, Cascada, който се предлага и като Buick със същото име в Щатите, се сглобява в Гливице, Полша.

Освен това, компанията планира да лансира три ключови модела до 2020 година: новото поколение на субкомпактния си бестселър Corsa, наследникът на популярния SUV Mokka X и следващата генерация на вана Vivaro. Първо на пазара ще излезе новата Corsa, още догодина, а през 2020 ще се появи и електрическата версия на модела.

През 2019 ще се появи и новият Vivaro, а за 2020 е насрочен дебютът на наследника на Mokka X. Този SUV ще се продава паралелно с компактния Crossland X, като се очаква следващият Mokka, ако моделът се казва така, да бъде препозициониран, за да има по-ясно разделителна линия между двата модела.

От Opel заявиха, че се надяват до 2021 година продажбите на SUV моделите да достигнат 40% от всички продажби на марката, сега този процент е 25.

Тагове: opel opel corsa opel adam
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    тнт ( преди 5 години )
    Доста "популярни" модели спират от Опел.В няколкомилионния Хамбург трябва да минат дни, за да видя някой от тези три модела.
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Франсоа ( преди 5 години )
    Не размерът е проблем при опел адам, а името.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    опел карл = шевролет соникна мен ми изглежда ок, но явно не е печеливш за компанията в момента.
  • #3
    26 rate up comment 1 rate down comment
    pena ( преди 5 години )
    "За Адам на никой с правилна ориентация няма да му е тъжно."Абе иам мъже на които им личи, че не са гeйове дори и без да карат джибка...
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    И трите модела са много нишови, така че не е особена изненада. ПСА се опитват всячески да дигнат рентабилността на Опел, а това минава и през орязване на подобни модели. Специално Опел Карл беше уникално безличен модел за разлика от Каскада и Адам.
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Франсоа ( преди 5 години )
    За Адам на никой с правилна ориентация няма да му е тъжно.