IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият личен асистент на BMW съжива "Мона Лиза" (ВИДЕО)

Баварците представиха технологията си в центъра на Париж

Новият личен асистент на BMW съжива

Шедьовърът на Леонардо да Винчи "Мона Лиза" стана част от маркетингова кампания в подкрепа на новия интелигентен личен асистент на BMW. Като част от автомобилното изложение в Париж баварският производител направи необичайно шоу за жителите и гостите на столицата: от 1 до 3 октомври на площада пред центъра Помпиду всеки можеше да общува със самата Джоконда.

Новият личен асистент на BMW съжива

Баварците направиха впечатляващ по размер LED екран: 10 м височина, 7,5 м широчина, площ от 75 кв м и тегло от 36 тона, чийто монтаж отне четири дни. С помощта на технологията цифровата "Мона Лиза" движеше главата и ръцете си, променяше изражението на лицето си и отговоряше на въпросите на минувачите на три езика (френски, английски и немски), които бяха задавани по микрофон.

По време на непринудената беседа се оказа, че Джокондата е голяма почитателка на автомобилите и очаква с огромно нетърпение появата на новия седан BMW 3 Series с интелигентния личен асистент, който дебютира на автомобилното изложение във френската столица.

Новата технология на баварската компания ще започне да бъде внедрявана в няколко модела от март 2019 г. Благодарение на нея се улеснява управлението на автомобила, като се контролират само онези функции, които са необходими на водача в дадена ситуация. Цифровият асистент се активира с гласови команди.



Снимка и видео: BMW

Тагове: bmw
0 от 500