IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа наследника на Rapid

Новият модел ще прилича на концепта Vision RS

Skoda показа наследника на Rapid

Skoda планира да представи до края на годината новия си компактен модел, който ще наследи Rapid, а сега чешката марка показа и първия тийзър за новия автомобил. За разлика от актуалния Rapid новият модел ще е насочен по-сериозно срещу важните играчи в този сегмент като Ford Focus, Renault Megane и Opel Astra.

Skoda показа наследника на Rapid

От Skoda вече се появи информация, че новият хечбек няма да получи името Rapid. А много анализатори са на мнение, че лансирането на Rapid като по-евтин модел не се е получило особено успешно и клиентите не са били убедени, че чешкият автомобил е достойна алтернатива на утвърдените марки в този сегмент.

Освен това, наследникът на Rapid ще излезе на пазара с напълно нов дизайн и много по-модерни технологии. Версията Spaceback ще отпадне и новият модел ще се предлага само като хечбек.

Skoda публикува днес първия тийзър за модела, който има стилистика, напомняща оформлението на концепта Vision RS, който беше показан на салона в Париж. Новият модел на Skoda ще е първият автомобил на чехите, който ще използва платформата MQB AO на VW Group. Тази платформа вече се появи при SEAT Ibiza и VW T-Roc.

Следващото поколение на Fabia, което трябва да се появи през 2020 година и бъдещият компактен SUV на чехите ще използват същата архитектура.

Гамата двигатели на наследника на Rapide ще включва 3-цилиндрови 1-литрови бензинови двигатели с мощност от 85 до 110 конски сили, както и още един бензинов мотор – 1,5-литров с мощност 150 конски сили. Моделът няма да има хибридна или електрическа версии, тъй като е преценено, че те ще са твърде скъпи за този сегмент.

Тагове: skoda skoda rapid vw group
0 от 500