IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 беше обявен за най-безопасният автомобил в САЩ (ВИДЕО)

Електромобилът получи 5 звезди във всички краш-тестове в родината си

Tesla Model 3 беше обявен за най-безопасният автомобил в САЩ (ВИДЕО)

Националната адмиистрация за безопасност на пътното движение на САЩ  (NHTSA) обяви Tesla Model 3 за най-безопасният автомобил сред всички тествани от нея. От организацията обявиха, че за возещите се в електромобила пасажери опасността от получавне на наранявания при катастрофа е минимална.

Tesla Model 3 беше обявен за най-безопасният автомобил (ВИДЕО)

Моделът получава максималните 5 звезди във всички изпатия на NHTSA. Автомобилът е издържал на фронтален и страничен удар, на преобръщане и на удар, имитиращ сблъсък със стълб или дърво. Той се провежда при скорост до 20 мили (32 км/ч), като е от страната на шофьора.

Освен това електромобилът получава най-високи оценки за работата на електронните системи за безопасност. Така Model 3 вече е най-безопасният автомобил според NHTSA, като изпреварва Tesla Model S и Model X, които заемат второ и трето място.



Европейската организация Euro NCAP все още не е тествала Model 3. През 2014 г. тя провери Model S, като му даде 5 звезди от 5 възможни.

Снимки и видео: NHTSA

Тагове: nhtsa tesla model 3
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пише 35MPH, което е точно 56км/ч
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На предния капак на колата, на информационната лепенка, е написана, измежду друга информация, скоростта на провеждания тест... Какво водите филосовски спорове, паляци ;)
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ddd ( преди 5 години )
    Всъщност една европейска марка си беше отличник в този удар и когато го измислиха...Иначе браво на Тесла, явно липсата на двигател и скорости и свалянето на центъра на тежестта помагат. Но те имат още работа при безопасността при увреждане на батериите.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Стига сте приказвали глупости ами вижте краштестовете на американските застрахователни компании за които говорим с Пена.Европа да го дух.а както беше казал един американски политик преди време.Моля неразбиращите да не ми отговарят и философстват.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    С 32 км/ч и в Европа, и в САЩ е страничният удар в стълб. В щатите доста по-сериозно тестват нещата btw - няколко вида челни удари с различно покритие (то май и Euro NCAP също го въведоха, ама с много закъснение).
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Американските тестове за сигурност са на светлинни години пред европейските подобия пазещи кучета котки и по пътя но не и шофьора."Така е. Американците първи въведоха теста за челен удар със малко застъпване и показаха, че всичките нови и "сигурни" автомобили са много опасни при удари, които не съвпадат със стандартните тестове.
  • #5
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Американските тестове за сигурност са на светлинни години пред европейските подобия пазещи кучета котки и по пътя но не и шофьора.
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Vuzmezdie ( преди 5 години )
    Нека четат тази статия всички, които се опитаха да оплюят Мъск и неговите автомобили Тесла.Трудно се признава, че германските автомобилопроизводители закъсняха ужасно с технология за електромобили! Някакъв проблясък се вижда у Порше, ама късно.
  • #3
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ясно, само немските смешковци си мислят, чее тесла била некачествена и т.н. Преди беше глупост, после стана в дълечното бъдеще, а сега един през друг се надпреварват да обявяват кога пускат ел. автомобил, който пак е с по-лоши параметри от теслите.Тесла е най-доброто, което можеш да си купиш в момента. Особенно ако живееш в предградия и си зкаупиш целия пакет на солари и батерии за дома - ставаш ел. централа и нямаш никакви разходи за колата и дома откъм електричество.
  • #2
    2 rate up comment 11 rate down comment
    ПАК АЗ ( преди 5 години )
    "Автомобилът е издържал на фронтален и страничен удар..." - как так е издържал? -т.е. му няма нищо, така ли?