IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

Проблемът не е в екологичните изисквания, а в теглото на автомобила

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

Само преди дни от Mercedes-AMG обявиха, че се отказват от използването на V12 двигатели при бъдещите си модели. Сега подобна стъпка прави и големият конкурент BMW, който няма да поставя такъв мотор на новия си флагман – 8-Series.

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

По време на автосалона в Париж директорът на отдела по разработки на компанията Клаус Фрьолих разкри пред журналисти, че в BMW изключват използването на V12 двигател за 8-Series. Причината обаче не във вредните емисии и разхода на гориво, а в конструкцията на автомобила. Поставянето на V12 мотор в предната част ще направи колата прекалено тежка, а това ще се отрази и нейната управляемост.

По същата причина баварците няма да изпозват и хибриден силов агрегат за новия си флагман. Чисто конструктивно подобна технология би навредила на автомобила и затова инженерите на марката са заложили на V8 двигател с вътрешно горене.

При премиерата си BMW 8-Series е представено с два мотора. Първият е 3,0-ритров с 6 цилиндъра, развиваш мощност от 335 к.с. По-мощната версия на модела разчита на 4,4-литров V8, който развива 523 к.с.

Снимка: BMW
 

Тагове: v12 bmw 8-series
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    BMW ( преди 5 години )
    Исках да напиша френски куpник.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    BMW ( преди 5 години )
    Защо ме пишеш в група биячи? Пиши ми е в групата "Дишай ми прахта". По принцип карам супер бавно и толерантно, пускам хора по пешеходните пътеки, но като видя някой комплексар с много бръмчаща трошка и му показвам, че едно е да ти бръмчи колата, друго е да върви. И между другото този тип трошки редовно са или Хонда Сивик около 92-94-та, или някоя Астра 94-та, или някой френски глокник тип баничарка.
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Брей явно щом караш дърто бмв ставаш някакъв известен бияч, на който всички трябва да правят път... Не са лоши коли, но такива идиниви, като долние двама развалят имиджа на тази премиум марка.Между другото, ако няма толкова "бавни" шофьори с малолитражки да ти пречат физически да се движиш с 200 в града, няма да изкараш и повече от 2 месеца жив... я в канавката ще умреш, я в затвора, защото си згазил някой...
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    BMW ( преди 5 години )
    Няма защо да го докосваш. Просто спираш на светофара, даваш газ до дупка и мишока усеща, че сиренцето му е кисело!
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Баварец ( преди 5 години )
    Ей, как ми се иска напоследък да хвана некой мишок с онеа малолитражките рено, трошота и т.н. подобните! И да му извия тънкото вратле като наакано пиле!
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    яко се е надрусал от употреба на рено!
  • #6
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Каква конструкция има този допотопен сандък сделан в час по трудово от турско-български гастарбайтери.Закривайте това подобие на автопроизводител.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    BMW ( преди 5 години )
    Аз пък искам V12, само че 3.0 мотор. Направо ще е покъртителна бегачка! Пък ако ще ресурса да му е само 150 000 км.Но, мечти...
  • #4
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Кеф ( преди 5 години )
    И как покрива еко нормите този в8 с 523 коня.Докога ще им пускат аванта на немците да си развяват коня.А и този 6 цилиндровия с 335 коня и той как ги покрива.Веднага санкции до дупка да продават в Казахстан ако искат.
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Тъй де ( преди 5 години )
    Каквото реши Мерцедес, същото прави и БМВ. Така вече поне 30 години ...