IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън спечели в Япония и докосва титлата

Фетел се удари с Верстапен и завърши шести

Хамилтън спечели в Япония и докосва титлата

Люис Хамилтън направи решителна крачка към петата си световна титла във Формула 1, след като днес спечели Гран при на Япония, а съперникът му Себастиан Фетел остана шести на финала.

Хамилтън спечели в Япония и докосва титлата

Хамилтън и Ботас записаха втора поредна двойна победа за Mercedes, като заедно с тях на подиума се качи и Макс Верстапен с Red Bull. Холандецът днес успя да се удари и с двамата пилоти на Ferrari – първо с Кими Райконен в началото, а при рестарта в 8-ата обиколка и със Себастиан Фетел, който си пробиваше път напред.

Инцидентът между тях стана на влизането в левия завой „Лъжицата”, като след удара Фетел се завъртя и остана в зоната за сигурност, но продължи и стигна до зоната на точките.

Хамилтън контролира напълно хода на Гран при на Япония на „Сузука”, а съотборникът му Ботас имаше проблеми с гумите в края на състезанието, но това така и не отвори възможност на Верстапен да го атакува. Все пак, холандецът беше наказан с 5 секунди за първия инцидент с Райконен в края на първата обиколка.

Днес Хамилтън спечели деветата си победа за годината и може да стане шампион още в Хюстън след две седмици, ако успее да вземе с 8 точки повече от Фетел в Гран при на Италия. Разликата между двамата четири състезания преди края на сезона е 67 точки в полза на британеца.

0 от 500