IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda научи автомобилите да "виждат" през стени

Целта е да се намали броя на катастрофите по кръстовищата

Honda научи автомобилите да

Японската компания Honda демонстрира работата на нова система за сигурност, чиято цел е да намали броя на катастрофите по кръстовищата.

Honda научи автомобилите да

В основата на Smart Intersection са четири камери, монтирани на всеки ъгъл на кръстовището, които засичат обекти на разстояние до 91 м. Изображението от тях се предава на изчислителна платформа, където с помощта на софтуер, разработен от компанията, се създава 360-градусова картина на терена и се класифицират превозните средства и другите движещи се обекти (пешеходци и велосипедисти).

Съответната информация се предава на автомобилите, свързани към системата, чийто бордов компютър декодира данните и извежда аудиовизуални предупреждения, като помага на водача да предприеме правилните действия за избягване на сблъсъци.

Honda научи автомобилите да

Това позволява на автомобилите буквално да виждат през стените на сградите, независимо от метеорологичните условия, което прави преминаването на кръстовищата по-безопасно. Според статистиката до 40% от инцидентите в САЩ стават на кръстовища, при които загиват 7000 американци всяка година.

Пилотното стартиране на системата, разработено с подкрепата на властите в американския град Мерисвил, щата Вашингтон, стана част от проекта 33 Smart Mobility Corridor, в рамките на който ще бъде създадена зона за безопасно движение на безпилотни и свързани с мрежата превозни средства на 56-километров участък на магистрала № 33. Засега Honda не споменава дали планира да тества системата и в други страни по света.

Тагове: honda
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до долния ( преди 5 години )
    И ние сме имали Хонди бе човеко!Прекрасно знаем,колко масло гори една Хонда!Имал съм Сивик 94г.1.6 125коня на 170 000км. и от 2001г.1.4 16 клапана 90к.с автомат на 211 000км. и двете си горяха яко!Сега имам Меган 2 2006г 1.6 бензин на 185 000 км. и масло не съм доливал.Много по-доволен съм от Реното и обслужване и возия,икономично е и най-важното не гори масло,а бензин!
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До долните трима ( преди 5 години )
    Момчета това да не Ви е БМВ да харчи масло.Личи си, че не сте имали никога Хонда.Имам и мотоциклет(2006г) и автомобил(2008г) с марката Хонда и подтвърждавам, че такъв проблем с разход на масло липсва. Разбира се това зависи в какво състояние е двигателя и с какво масло се кара.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че то няма да е Хонда ако не гори масло.
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    пак ли маслояди ве
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Цюрих ( преди 5 години )
    Хонда да гледат в двигателите си,че остават на сухо без масло и да си научат колите да спрат да горят масло!