Вход   Регистрация

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!
 

Компанията произвежда суперлуксозни и скъпи коли в стил от 40-те години на миналия век

Ако сте милионер, но вие и писнало от всички тези коли на Mercedes, BMW, Audi, Range Rover и Bentley, за вас има изход от положението. И ако го изберете, със сигурност ще се отличавате от останалите богаташи по пътищата. Този изход се казва Bufori.

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Всъщност, това е една от тези, компаниите, които отдавна трябваше да изчезнат. Тя се е специлизирала в производството на съвременни луксозни автомоили, които изглеждат като машини от 30-те и 40-те години на миналия век. Bufori обаче все още оцелява и предлага коли за богати клиенти.

Фирмата е от Малайзия, като разполага със завод, произвеждащ до 300 автомобила годишно. Нейните клиенти са от Китай и Близкия Изток, а в останалите части от света за нея не се знае почти нищо. Самото име на компанията е абревиатура, от която може да ви се завие свят: B – Beautiful (красив), U – Unique (уникален), F – Fantastic (фантастичен), O – Original (оригинален), R – Romantic (романтичен), I – Irresistible (непреодолим).

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Компанията е създадена през 1986 г., като започва дейността си с производството и сити-кара Madison, в чиято основа е Volkswagen Beetle. Машините запазват задното разположение на двигателя VW Type I до 2003 г., когато той е заменен от нов „боксер” на Subaru.

По-късно колите на Bufori преминават на съвременни платформи. Моделът La Joya е с разположен по средата 2,7-литров V6 на Hyundai със 172 к.с. и със странен, дълъг багажник отпред. Задните светлини са взаимствани от Jaguar XJ6, но от компания твърдят, че ги правят сами и са много по-добри от оригиналните. Каросерията е от комбинация от кевлар и въглеродни нишки.

Марката залага много на дизайна, който изглежда необичайно и именно това е целта му. Пълноразмерният Bufori Geneva, например, има отварящи се едни срещу други врати и масивни широки криле. Целта е всеки германски луксозен модел с цена над 100 000 долара да изглежда съвсем бледо до тази кола.

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Това важи и за салона, в който може да бъде поставено какво ли не. Има сензорни екрани, кафе-машина, сервиз за чай, хладилник. Багажникът също е със специална конструкция, но най-важното е под капака. Там е поставен 6,1-литров V8 Hemi, чиято цел явно е да покаже, че тази кола освен всичко друго е и много мощна.

Освен това е и доста скъпа. Моделите на Bufori стартират от 150 000 щатски долара, но при някои цената скача близо 3 пъти. За тези пари можете да станете собственик на Mercedes-Benz G-Class, при това в топ-изпълнение. Но пък рискувате вашият съсед да си купи същия автомобил. Ако минете на Bufori, това почти сигурно няма как да стане.

Снимки: Bufori
Още снимки – в галерията горе.