IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla превъзхожда хората

Системата катастрофира най-рядко според статистиката

Автопилотът на Tesla превъзхожда хората

Инженерите на Tesla разполагат с едно интересно преимущество спрямо колегите си от другите автомобилни компании – колите, произвеждани от фирмата на Илон Мъск са свързани помежду си и така почти в реално време става ясно дали някоя от тях не е катастрофирала.

Автопилотът на Tesla превъзхожда хората

Tesla вече започна да публикува доклади за безопасността на колите си на всеки три месеца и първите събрани данни са изключително интересни. Според компанията, на всеки почти 5 милиона километра, навъртени с колите, създадени от Tesla при активирана функция Autopilot, е бил регистриран само един инцидент или по-сериозна катастрофа.

Което прави системата по-сигурна и по-надеждна от повечето шофьори в световен мащаб. Статистиката подкрепя това твърдение, тъй като пак с колите на Tesla, управлявани от хора, на всеки 3,5 милиона изминати километри се случва по една катастрофа.

Тези резултати са доста по-добри от средното постижение за американската автомобилна индустрия – една катастрофа на всеки почти 800 000 изминати километри.

Тагове: tesla tesla autopilot
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Естествено че го превъзхожда.Видяхте ли аерокосмическият завод на платнища и дървени маси където се сглобява този извънземен електрокар?Цялата работа на Мъск беше да гепи едни пари за "зелени технологии".Останалото е просто пирамида.
  • #4
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Превъзхожда хората??? Знам поне 15 места включително в стлицата и из България, където ще катастрофира толкова ефектно, че ви е бедна фантазията!
  • #3
    14 rate up comment 23 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    *** за баламурници! За да се твърди че глъмавия автопилот е по-безопасен трябва да има 5 млн км САМО на автопилот, а не общо навъртени - то е ясно че тия кочаци ги купуват задръстеняци, които са прекалено препаритани, за да катастрофират - все едно да сравняваш собствениците на Волво с тези на БМВ. Поредната крайно нагла и крайно *** манипулация на друсания олигoфрен
  • #2
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тесла нямат стигани все едно немците да направят по-добра скара от сърбите ше напраат плескавица точно у шестък 30 февруари.Нетсават немчугите и тва си е напъват се ама...то с напъване освен ла.но друго не излиза!
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Ъхъ, явно няма много бели камиони на пътя...