IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia RS също става хибрид

Следващото поколение на лифтбека ще бъде със смесено задвижване

Skoda Octavia RS също става хибрид

Новата генерация на Skoda Octavia RS ще се появи на пазара през 2021 г., като ще има хибридно задвижване. Това заяви ръководителят на департамента за изследвания и нови разработки на чешката компания Кристиан Щрубе пред Autocar.

Skoda Octavia RS също става хибрид

От думите му става ясно, че бъдещият модел ще позволява на собственика си да пътува до работа на електричество, тъй като ще предлага пробег на ток до 70 км. А през уикендите комбинацията от двигател с вътрешно горене и електромотор ще бъде на разположение на шофьора, ако той иска да покара по-бързо - на писта, например.

Първия хибрид на Skoda обаче ще бъде флагманът Superb, като тази версия ще излезе на пазара догодина. Тя ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, тъй като ще разчита на силов агрегат, който е подобен на използвания при концепта Skoda Vision RS, преставен на автосалона в Париж.

Този прототип разполага с комбинация от 1,5-литров бензинов турбомотор TSI със 150 к.с. и електрически двигател със 102 к.с. Акумулаторите имат капацитет 13 кВт/ч, като агрегатът позолява на Vision RS да ускори от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди и да измине на ток 70 км.

Skoda Octavia RS също става хибрид

Сега Skoda Octavia RS разчита на 2,0-литров турбомотор с 245 к.с., който се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна DSG-трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda octavia rs vision rs
0 от 500