IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA се завръща в в Щатите с Chevrolet под наем

Френският алианс ще направи компания за каршеринг

PSA се завръща в в Щатите с Chevrolet под наем

Френският концерн PSA пристъпи към реализиране на плановете си за завръщане на пазара в САЩ, които анонсира още преди 2 години. Стартът на продажбите на автомобилите Peugeot или Citroen в Щатите все още обаче е далеч. А първият етап е далеч по-скромен, като предвижда пускането на копанията за разменено използване на автомобили (каршеринг) Free2Move.

PSA се завръща в в Щатите с Chevrolet под наем

Това подразделение на алианса PSA беше създадено още през 2016 г. и вече работи в седем европейски държави, като предлага посредничество при лизинг на коли от марките Peugeot, Citroen и DS. В областа на каршеринга Free2Move си сътрудничи с други компании, сред които са френските TravelCar, Communauto, Emov, Bollore и Koolicar. Това позволява даване на автомобили под наем с помощта на приложение за смартфон.

PSA се завръща в в Щатите с Chevrolet под наем

Аналогичен подход ще бъде използван и в САЩ, като за старт на протрамата е избран Сиатъл, където компанията Free2Move вече е сключила договор да сътрудничество с местните фирми Car2Go и Turo, а също така и с оператора за велошеринг. Програмата ще стартира в края на октомври, като идеята е след време  Free2Move да разполага със собствен автомобилен парк. Той ще наблюдава 600 автомобила от моделите Chevrolet Cruze и Chevrolet Equinox.

PSA се завръща в в Щатите с Chevrolet под наем

Едва следващата стъпка на французите ще бъде доставка на собствени автомобили в САЩ, като това ще стане след няколко години. Първоначално френските коли ще бъдат използвани отново за каршеринг, за да може алиансът да получи отзиви от хората, които ги използват. И съответно да пригоди своите модели за Щатите към тези изисквания. На теория, най-голям шанс има Opel, който доскоро беше собственост на General Motors, а в момента някои негови модели като Insignia се предлагат зад окена кано Buick Regal.

Френският производител напусна САЩ преди повече от четвърт век, като за последно модели на Peugeot се продаваха на местния пазар през 1991 г.

Снимки: Chevrolet, PSA
 

Тагове: psa free2move
0 от 500