IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda влага милиарди в проект с General Motors

Японците инвестират в компания за безпилотни технологии

Honda влага милиарди в проект с General Motors

Влизащата в състава на концерна General Motors компания Cruise Automation, която се занимава с разработка на технологии за безпилотни автомобили, получи 750 млн. долара от японския производител Honda. Двете фирми заедно ще се заемат с разработката и производството на автономно транспортно средство, което ще може да се използва по най-различни начини.

Honda влага милиарди в проект с General Motors

Японската компания ще вложи 3 млрд. долара в безпилотни технологии през следващите 12 години. Тези средства са предназначени за дизайн, проектиране и производство на безпилотни коли, а също така и за проучвания и създаване на нови технологии. Съвместният проект Honda и Cruise Automation предвижда създаването на автомобил за споделено пътуване.

Самият концерн GM вече наля сериозни средства в развитието на Cruise, които ще отидат за наемането на квалифициран персонал (най-вече инженери), както и за направата на стотина експерименталния прототипа. Част от безпилотните автомобили ще се използват за превозване на служителите на компанията в района на Сан Франциско.

В момента Cruise Automation тества на територията на САЩ автономни прототипи, създадени на базата на Chevrolet Bolt. Изпитанията се провеждат по пътищата на Калифорния, Аризона и Мичиган.

Снимка: Cruise Automation
 

0 от 500