IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия измести САЩ от пазара в Китай

Най-развитата европейска страна вече е лидер по износ на автомобили за Поднебесната империя

Германия измести САЩ от пазара в Китай

Търговската война между САЩ и Китай се обърна в полза на германската автомобилна индустрия. Това констатира китайският зам.-министър на търговията Ван Шоувен. В момента Германия е най-големият износител на коли в Поднебесната империя, като изпревари Америка на Доналд Тръмп.

Германия измести САЩ от пазара в Китай

На фона на търговската война германските и японските автомобилни компании увеличават присъствието си на китайския пазар. В същото време, доставките от САЩ намаляха значително и продължават да падат.

Според Шоувен американските власти постъпват неразумно и причиняват щети преди всичко на своята икономика. Търговската война между двете страни започна на 6 юли тази година, когато САЩ решиха да повишат до 25% митата за 818 стоки от Китай на обща стойност 34 милиарда долара.

Китайското ръководство отговори реципрочно - с 25% увеличение на митото за подобна група стоки от САЩ. Администрацията на Тръмп обясни решението си с дисбаланса в стокооборота, който Вашингтон изчислява 500 млрд. долара.

0 от 500
  • #4
    34 rate up comment 4 rate down comment
    Achtung ( преди 5 години )
    В Китай шанса да видиш дизелова кола е по-малък от този в САЩ, под 1%, всички германски коли които се продават там са с бензинови двигатели, канцерогенниците си ги караме само в Европа.
  • #3
    34 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Не американските власти постъпват изключително разумно щото търговският баланс е силно в полза на Китай.Тоеа дърварите от Автокомедия не го разбират.А американската икономика е 5-пъти по-голяма от немската немците да си ядат дизелите
  • #2
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    К'во става, нали немските автомобили бяха произвеждани в Китай и немците ги внасяха тука и ги продаваха на глупаците от Европа?
  • #1
    45 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хак им е на американците като си избраха тоя перко за президент.